Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan neveljük közösen az...

Hogyan neveljük közösen az óvónénivel a gyereket?

Figyelt kérdés

Otthon nem történt változás. Szerintem pont abba az időszakába ért a gyermekem, hogy felvesz minden hülyeséget a társaitól. Viszont az óvónéniknek kötve van a kezük a neveléssel kapcsolatban. Mi elkezdtük a fekete / piros pont rendszert, hátha legalább ezzel meg tudom fogni a gyereket.

Óvónénik véleményét is kérem!

2013. máj. 31. 12:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Èn családinapközis vagyok, de nem értem mire megy a fekete/piros pont.

Szerintem ovis kori gyerekeknél semmire nem mész ezzel, egyáltalán nem is tudom, hogy van-e értelme nagyobb korban is erre.

Viszont nagyobb szükség van dicséretre, és nem egy pirospontra. A dícséret elismerés legyen töled vagy az ovónö felöl.

NEm tudom mivel van megkötve az ovonéni keze, mert amiket én használok nevelési elvek abban semmi rossz nincsen. Nem ütöm a gyerekekt, nem üvöltözök velük, én inkább szertet, megbecsülés elvén nevelek. Elöre figyelmeztetve a gyereket a határra és következményeire ha azt túllépi. Ha a gyerek próbál valamit amit nem szabad, akkor megmutatom neki mit is szabad helyette.

2013. máj. 31. 12:47
 2/6 Kerria ***** válasza:
100%

Sajnos egy óvónőtől (25 csoportos létszám mellett) nem 'várhatjuk' el a nevelést.

Persze fontos lenne, de szerintem örülhetünk, hogy vigyáznak rá, fejlesztik...

2013. máj. 31. 12:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A mi ovinkban a következő rendszer van:

A szülők havonta befizetnek 1000 ft-ot. Ebből a pénzből az óvónők apró játékokat, ajándékokat vesznek.

A gyerekek minden nap az illedelmes viselkedésért, helyes cselekedetért kapnak egy-egy katicát.

Kéthetente van egy nap, amikor az összegyűlt katicákból vásárolhatnak a játékok közül.

Ezek a játékok folyamatosan kinn vannak amúgy és tudják, hogy melyik hány katicába kerül. Így azt is tudják, hogy ha valamelyiket meg akarják venni, akkor mennyi katicát kell gyűjteniük (mennyi jó dolgot kell tenniük).

A helytelen viselkedés is számon van tartva. Mindenkinek van egy körtefája, rajta 5 körte. Ha rosszat tesz, akkor leesik egy körte. Ha az összes körte leesne, akkor jönne a büntetés...de bevallom még senkinek nem esett le az összes körtéje tudtommal.

Szerintem ez egy nagyon jó rendszer. Következetes, ésszerű és motiváló.

2013. máj. 31. 12:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

3-as szerintem ez a rendszer felháboríto minden korosztálynál.

Azért legyen a gyerek rendes mert pénzt kap érte?

HA ezt helyesnek tartod, akkor az is helyes, hogy egy felnött azért ne lopjon meg téged mert pénzt adsz érte. Vagy is engedjük ki az összes rabot a börötönböl, és ha jól viselkedik pénzt kap érte,

Ha a nem rossz tevésért az ember pénzt kapna, akkor hova jutna a világ? Ès ti erre nevelitek gyerekeiteket.

Mi lesz velük az iskolában? Ott majd lehet rosszatt tenni, mert ott nem fizet érte senki?

2013. máj. 31. 13:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem pénzt, hanem katicát, a katicáért játékot.

Nagyon is jó és szuperul működik. Megtanulják, hogyan kell gyűjteni, hogy érdemes jónak lenni.

Járt a fiam sima önkormányzati oviba is, ahol semmi ilyesmi nem volt. Ott a gyerekek szájából ömlött a bu.zi, f.asz és hasonló szavak, rendkívüli szülői értekezleteket kellett tartani például amiatt, mert a kisfiúk lerángatták a lányok bugyiját a bokorban, mert a nagyok körbeállták és ütötték egyszerre a kicsiket...

Lám ebben az oviban semmi hasonló, de még csak apró-cseprő gond sincs...

A tapasztalattal nem lehet vitatkozni. Persze okoskodhatsz itt nekem elméletben, de attól én még tudom, hogy mi működik.

2013. máj. 31. 13:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Kislányom pár délelőttöt családi napközibe jár. Ott nem hisztis, minden szabályt betart, pedig semmi ajándék nincs. Ha jól viselkednek, szót fogadnak, megdícsérik őket és ez elég. Szeptembertől állami oviba fog járni, kiváncsi leszek, milyen lesz.

Off: ami Nálatok van, ez az ajándékozás, nekem is furcsa. Ne azért legyen jó, mert ajándékot kap. Iskolába ilyen tuti nem lesz, 3 év alatt meg teljesen hozzászokik. A havi 1000 ft-ról nem is beszélve. Egy 25 fős csoportba minden hónapban befizettek 25000 ft-ot és abból játékokat vesznek azért, hogy jók legyenek? Hát, nem tudom. Egy jó óvónő el tudja ezt érni anélkül is, hogy ajándékokat adjanak. Egyik szülő sem reklamál a havi ezres ellen? Én nem sajnálom a gyerekemtől a pénzt, de ezt pénzkidobásnak tartom.

2013. máj. 31. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!