Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elmondjam a gyerekemnek...

Elmondjam a gyerekemnek előre, hogy oltást fog kapni?

Figyelt kérdés
Van értelme stresszelni kisgyereket, hogy holnap szúrit fog kapni? Vagy igen is van, mert akkor van idő megbeszélni, hogy hogyan is kell az ilyesmihez hozzáállni.

2013. máj. 30. 13:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én is mindig elmondtam előre. Viszont hamar kitapasztaltam, hogy nem előtte való este kell megbeszélni a lányommal, mert akkor az egész este, éjszaka félelemben telik. Inkább másnap reggel, illetve néhány órával előtte. Neki ez vált be, mert elég parás csajszi volt.

Egy alkalommal viszont nagyon elszúrtam a dolgot: 3 évesen vittem védőoltásra, akkor már jó ideje nem kapott szurit, nem is emlékezett, milyen az. Mondtam, hogy "csak egy kis szúnyogcsípés az egész". Ezzel szemben igenis kellemetlen volt, fájt neki (alapból alacsonyabb a fájdalomküszöbe az átlagnál), és nagyon becsapva érezte magát. Jött a zokogás, és az "anya, azt mondtad, hogy nem fog fájni..." :((( Még most is emlékszik erre, pedig 11 éve történt, szóval a bizalom megtartása csak a teljes őszinteséggel lehetséges, ezt bizton állítom. Illetve tényleg jobb egy icipicit félni, mint alaposan megijedni! :)

2013. máj. 30. 15:07
 12/14 anonim ***** válasza:
Off: Hát igen 15 éves koromig hozzá jártam :) Már győri vagyok,de nagyon szerettem:)
2013. máj. 30. 19:19
 13/14 anonim ***** válasza:
kvittagirl: szerintem tőle még az oltást is szívesen fogadják a gyerekek :)))
2013. máj. 30. 19:47
 14/14 A kérdező kommentje:
Elmondtam előtte és nagyon ügyes volt.
2013. jún. 10. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!