Elmondjam a gyerekemnek előre, hogy oltást fog kapni?
A te gyerekedet te ismered legjobban.
Van, akinek jó, ha előre elmondod, másnak meg nem jó.
Én valami nem kötelezőre vittek kb. 4 évesen a lányom, ő hozta baromi büszkén az oltóanyagot, bementünk, letette, és közölte, hogy Bicsák doktor bácsi, ezt add be, de tűt azt nem tegyél rá :P
NEki mindig elmondtam, ha mentünk, és őt jól meg lehetett győzni azzal, hogy egy szuri jobb, mint betegen sok szuri.
Lehet, hogy hülyének fognak nézni, de az enyém 6 hónapos, és én mindig megmondtam neki, hogy szurit fog kapni.
Szóval, igen, én megmondanám neki.:)
igen, mondd el, hiszen így kiszámíthatóvá teszed a dolgot, mi mindig megbeszéljük velük, bármilyen orvoshoz megyünk, hogy miért van erre szükség, mi történne, ha nem kapná meg az adott oltást pl. Nem stresszelve, hanem tényként. Soha nem paráztak emiatt, sokkal fontosabb az őszinteség, így nem érzi, hogy becsapnánk. Az "át, csak megnéz a doktornéni" , majd "orvul" megszúrják sokkal rosszabb, mint ha tudja, hogy miért mentek, miért kapja (azért, hogy továbbra is egészséges maradjon).
Mondd el, és válaszolj a kérdéseire, ha vannak. Ez a bizalom alapja.
Igen. Mindig megmondtam, azt is, hogy ez kellemetlen, viszont nagyon súlyos betegségeket lehet elkerülni vele.
Jobb az ilyet megbeszélni, mert később ha csak felülvizsgálatra viszed, akkor is beijedhet, hogy hátha oltást kap vagy valami fájdalmas dolgot művelnek vele. Inkább egy pici stressz 1 napig, mint utána állandóan rángathatod a rettegő gyereket a rendelőbe, holott csak a torkába nézne a doki.
Én még azt is megbeszéltem, hogy a sikeres szuri után a játékboltban választhat egy apró ajándékot, picike plüsst.
Na, látom, a doktor bácsink ismert :P Iggen, Zala. Imádjuk (csak már lassan kinövünk onnan, sajnos)
Bocs az offért, kérdező :)
Semmi baj nincs az off-ért.
Köszönöm a sok hasznos választ, holnap reggel elmondom neki, csak 14 órára megyünk dokihoz. Egyébként 6 éves és lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!