Németországban mennyi egy bébiszitter órabére?
Èn hivatásos tagesmutter vagyok.
Ha valaki hivatalosan csinálja, akkor ha tagesmutterhez viszed ott 3-7 €/óra/gyerek körül kell fizetned. Ez mint egy magán bölcsi (de nagyobb gyereket is lehet pl délután beadni) müködik, csak a Tagesmutter egyedül kell hogy legyen a gyerekkel. Àtlag az 5€, de ez elég kevés, mert ugye a tegsmutternek ebböl adóznia is kell.
Ès létezik a Kindermädchen vagy Kinderfrau, ö általában házhoz megy a gyerekekhez, itt 8-12€/óra/háztartás ami között csinálják.
valaha én is vittem gyerekeket reggelente oviba, az nekem 20 perc elfoglaltság volt, pont mert 7-töl nyitott az ovi és anyukának korábban bent kellett leni heti 3x. habár saját autóval csináltam és ezért 10€/ alkalom pénzt kaptam.
Aztán közben nekem is születtek gyerekek, így most nem dolgozom már, de nekem is volt egy fiatal kis lány aki heti 1x 3órát nálunk volt. neki 5€/óra díjat fizettem, semmi dolga nem volt, csak a gyerekkel játszani, míg én rakodtam, takarítottam, varttam stb, vagy is én is otthon voltam.
Aztán elköltöztünk egy faluval arréb, és kerestem megint ilyen lányt, de a legolcsobb is 10€/órát kért.
Nálatuk szerintem a 10€/nap rettentöen kevés, még ha feketén is csinálja. (habár én feketén nem hagynám a gyerekemet senkire sem egyedül, mert a tagesmutter kurzus ráadásul ingyenes is, és esténként van, így elvégezhetö, néhány hónap alatt)
5€/ óra egy reális kérés, és egyáltalán nem sok.
Amit nem értek miért van a gyerek 3 órát délelött a csajnál, mikor minden ovoda legkésöbb 7:30-kor kinyit. vagy is gondolom 6 elött nem viszed oda (mert akkor elég szívtelen vagy, ha hajnalban felébrested) akkor csak 1,5 órát kell neki fizetned.
Ha a csaj hivatalos lenne, akkor ö kapna minden gyerek után bambini geldet a várostól, ti meg förderungs geldet a várostól (remélem jól írtam), vagy is nem is kerülne ennyibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!