Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vállalnátok e negyedik babát...

Vállalnátok e negyedik babát akkor ha nem akarnátok semmiképpen visszamenni dolgozni, mert imádnátok otthon lenni és a legkissebbel lejárna lassan a hivatásos anyasági?

Figyelt kérdés
Anyósom nagyon ellenzi ,pedig mi a férjemmel pedig mindenképpen vállalni fogunk mégegyet,hogy itthon tudjak maradni és mindenről gondoskodni tudjak,egyébként imádjuk a gyerekeket .
2013. máj. 15. 19:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

Miért kell ehhez gyereket vállalni? Maradj otthon, ha mind a ketten így akarjátok. De emiatt nem kell gyereket szülni.

Tényleg felelőtlenség emiatt gyereket vállalni. Fel is kell nevelni őket, nem csak otthon ülni és a gyes-t várni.

2013. máj. 15. 21:26
 12/16 anonim ***** válasza:
71%

Gyes + 4. gyerekre családi az már 50 e ft.

Ha a legkisebb lassan 8 éves, akkor arra is lehet nevelni a gyerekeket, hogy amint keresnek, tartsanak el titeket és akkor sorra tudsz szülni, mert az államtól is kapsz pénzt és a gyerekeid is eltartanak majd nyugdíjas korodra:DDDDDD

3 gyerekes anyuka

2013. máj. 15. 22:52
 13/16 anonim ***** válasza:
20%

mi az az 50ezer ft???

nálunk 2nap alatt elfogy:(

2013. máj. 16. 05:39
 14/16 anonim ***** válasza:
78%
Látom az le lett húzva aki nem érti,valaki miért azért szül,hogy otthon maradhasson.
2013. máj. 16. 09:29
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

De miért kell gyereket szülni ahhoz, hogy valaki otthon maradjon? Ezt nem értem én se.

Ha 3 gyereket vállalok, akkor azt azért teszem, mert fel tudom őket nevelni anyagi biztonságban, ergo a férjem nem nettó 100 ezret keres, míg én csak havi 73 ezer körül kapnék (családi+anyasági). Mert 173 ezer se sok 3 gyerek mellett. Ha a párom megkeresi legalább 300-500 ezret egymaga, akkor nem kell 4. gyereket szüljek, mert az a 25 ezer plusz, annyira nem fontos, elég a 48 ezer családi. De ahhoz, apukának legalább 300 ezret kell keresnie. Ez alatt nem vállalnék 3 gyereket. Vagy a két szülő fizetése legyen legalább 300 ezer, de ugye akkor anyának el kellene mennie dolgozni. Itt egyértelmű, hogy az anya nem akar dolgozni, anyagilag sem állhatnak hú, de jól, azért fontos az a havi 25 ezer. Egyénként gyet mellett is lehet dolgozni heti 30 órában?

Vagy, ha anya nem akar nagyon sokat dolgozni 3 gyerek mellett, akkor dolgozzon részmunkaidőben míg a gyerekek iskolában vannak, mert ha a legkisebb már 8 éves, akkor a legidősebb már biztos van 12 éves. Azért ők már nem olyan kicsik, hogy ne tudjanak egyedül hárman elmenni az iskolába vagy a nagy otthon meg tudná már melegíteni a kisebbeknek mikróban az ebédet. Tehát, őket már lehet egy kis önállóságra nevelni. Sőt, kell is. A 4. gyerek lenne a kifogás, hogy ne kelljen visszamenni dolgozni. De ha ilyen éppen 200 ezerből éltek mindennel együtt, hogy még semmi nincs kifizetve, akkor tuti nem vállalnék.

Nem csak otthon kell lenni, nem csak etetni és ruházni kell őket, hanem fejleszteni is, amit a gyerek szeretne, amiben tehetséges, pl. foci, vagy bármilyen sport, esetleg tánc és hasonlók. Ezek nem olcsó mulatság, ha jó oktatást szeretnék a gyerekeknek. Ez lehet hogy négy gyereknek havonta csak ez 40 ezer forint! Szóval, erre is gondolni kell. Nem beszélve arról, hogy érettségi után szeretne főiskolára, egyetemre menni. Mondjam neki azt, hogy nem tudom neki finanszírozni, mert anno én nem akartam dolgozni, szegénységben élünk, most 55 évesen meg nem vesz fel senki dolgozni, max. közmunka. Na, a lényeg itt kezdődik.

2013. máj. 16. 09:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Akkor mi a kérdés? Nem értem... Ha mindenképp megteszed, milyen választ vársz itt?

Én elítélem azokat, akik csak azért szülnek, hogy ne kelljen visszamenni dolgozni... De ha te élvezed ezt az egészet, az más. Szülj, d 7 év múlva akkor is kell dolgozni, vagy szülni...

2013. máj. 16. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!