Túrós a kisfiú kukaca?
3 éves kisfiam, most lett szobatiszta. Húzogattam én neki a fütyijét, de nem nagyon jött föl, a védőnő mondta is, hogy nem csinálom elég határozottan. Hát tegnap feljött, és mondta is, hogy fáj, pedig nem akartam durva lenni. De elég könnyen feljött most.
Ma látom ám, hogy olyan fehér váladék van neki körbe, próbáltam lemosni neki, de nem hagyta, azt mondta fáj. Aztán próbáltam megint, akkor csak rötyögött, és mondta, hogy csikis. Nagyon megijedtem, hogy esetleg eltéptem neki, vagy bajt csináltam? De a férjem meg azt mondja, hogy miután feljött, így tisztul, ez normális folyamat, ez igaz? Vagy vigyem el orvoshoz?
Igaza van a férjednek! Ha fokozatosan jön fel, akkor is ott a váladék. Így most hirtelen többnek tűnik, de ez normális, élettani dolog! Szépen óvatosan le kell tisztítani, és a továbbiakban rendszeresen ugyanígy, és nem fog felszaporodni. Az a váladék egyfelől valóban megrekedt, amíg nem húztad fel neki, másfelől pedig az segíti hogy feljöjjön a bőr! Az én kisfiam is azt mondja, hogy csikis, jó ha tudod, hogy ez nekik ilyenkor már "jóleső érzés" a szakkönyvek szerint, érzékenyebbek, mint csecsemőkorban. Ennek ellenére muszáj minden este megtisztítani.
Ha aggódsz, hogy feltépted neki kicsit, akkor Betadinos vízzel lemoshatod, az fertőtlenít, és nem csíp. Vizeletvétel előtt is azzal törölgették át a kisfiamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!