Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túrós a kisfiú kukaca?

Túrós a kisfiú kukaca?

Figyelt kérdés

3 éves kisfiam, most lett szobatiszta. Húzogattam én neki a fütyijét, de nem nagyon jött föl, a védőnő mondta is, hogy nem csinálom elég határozottan. Hát tegnap feljött, és mondta is, hogy fáj, pedig nem akartam durva lenni. De elég könnyen feljött most.

Ma látom ám, hogy olyan fehér váladék van neki körbe, próbáltam lemosni neki, de nem hagyta, azt mondta fáj. Aztán próbáltam megint, akkor csak rötyögött, és mondta, hogy csikis. Nagyon megijedtem, hogy esetleg eltéptem neki, vagy bajt csináltam? De a férjem meg azt mondja, hogy miután feljött, így tisztul, ez normális folyamat, ez igaz? Vagy vigyem el orvoshoz?

2013. máj. 13. 23:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Én elvinném dokihoz a helyedben. Ha más nem, legalább kicsit lefertőtleníti, abból baja nem lesz. Inkább menjetek, minthogy jobban begyulladjon, nem természetes folyamat, hanem nem tudott rendesen tisztulni!
2013. máj. 13. 23:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Le kell mosni szappannal és szárazra törölve canesten kenőccsel kell bekenni.Azt lehet látni hogy megrepedt e!
2013. máj. 13. 23:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Szappannal lemosni, esetleg kis betadine-nal bekenni, lehet venni krém formában a gyógyszertárban. 4,5 éves fiú anyuja.
2013. máj. 14. 07:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Igaza van a férjednek! Ha fokozatosan jön fel, akkor is ott a váladék. Így most hirtelen többnek tűnik, de ez normális, élettani dolog! Szépen óvatosan le kell tisztítani, és a továbbiakban rendszeresen ugyanígy, és nem fog felszaporodni. Az a váladék egyfelől valóban megrekedt, amíg nem húztad fel neki, másfelől pedig az segíti hogy feljöjjön a bőr! Az én kisfiam is azt mondja, hogy csikis, jó ha tudod, hogy ez nekik ilyenkor már "jóleső érzés" a szakkönyvek szerint, érzékenyebbek, mint csecsemőkorban. Ennek ellenére muszáj minden este megtisztítani.

Ha aggódsz, hogy feltépted neki kicsit, akkor Betadinos vízzel lemoshatod, az fertőtlenít, és nem csíp. Vizeletvétel előtt is azzal törölgették át a kisfiamnak.

2013. máj. 14. 07:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Semmi gond. Ha csikis, akkor nem fáj. Csak most már szépen minden nap meg kell löbbölni a víz alatt.
2013. máj. 14. 08:02
 6/8 krisztivan ***** válasza:
Teljesen normális a fehér váladék.Az segített a bőr felhúzásában.Ha termelődik akkor szépen feljön a bőr is.Minden este húzni,vízzel "lötykölni" és kész.
2013. máj. 14. 08:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne ijedj meg, ez csak smegma, ami könnyen lejön fürdésnél.
2013. máj. 14. 08:59
 8/8 anonim ***** válasza:
59%
Ez teljesen természetes dolog. Minden fürdéskor húzd fel neki, és mosd le alaposan. A smegma egy természetes védő réteg, de érdemes mindig lemosni, mert ha nem tud ürülni rendesen okozhat gyulladást. Pár napig 1:9-hez betadine-víz oldattal öblögesd át neki, azzal bajt nem csinálsz.
2013. máj. 14. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!