Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Germicid vagy Nurofen?

Germicid vagy Nurofen?

Figyelt kérdés
13hós kisfiamnak a popsiban levonás nélkül 38.6 a láza. Melyik a jobb lázcsillapító?Germicidet adtam (azt hittem az az erősebb)1.5 órája talán lejjebb ment, nem forró de még elég meleg.Most jót alszik felébresszem megmérni újra?

2013. máj. 13. 21:27
 1/6 Kerria ***** válasza:

Gyerkőctől is függ, betegségtől is függ.

Nálunk a Germicid-C volt ilyen esetben a hatásos. Én nem ébresztettem fel sosem, de én a kezemmel mindig elég jól megmondtam mennyi lehet a hőmérséklete.

Most gondolom még fent leszel egy ideig, addig várj egy kicsit, és mikor készülődnél lefeküdni, esetleg akkor néz neki egy hőmérsékletet.

Takard ki, hogy hűljön a teste...

2013. máj. 13. 21:35
 2/6 Kerria ***** válasza:
Ja, és ha felkelted mindenképp itasd meg egy kicsit...
2013. máj. 13. 21:36
 3/6 anonim ***** válasza:

A fiamnál a Nurofen tűnt jobbnak, azóta is azt használjuk. kb fél óra alatt érezhetően leviszi a lázat, így fel sem kell keltenem, hogy újra mérjem.

Amit az előző írt, az is nagyon jó, takard ki, és ne öltöztesd nagyon vastagon, hagyd leizzadni, és csak utána öltöztesd át. Ha felkel, igyon valami jó édeset (teát, limonádét) és ha tud egyen is valami sósat (ha jó evő, akkor főtt krumplit, rizst, jó sósan, ha inkább csipeget, akkor sós kekszet, ropit) LÁzasan fontos, hogy a sót és a cukrot folyadékkal együtt fogyassza, így megelőzhető a kiszáradás.

2013. máj. 14. 07:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk a nurofen a hatásosabb .
2013. máj. 14. 07:19
 5/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszaitokat.Szerencsére iszik is meg van étvágya is.Láza egész éjszaka volt 38körüli értékekkel a kúp nem vitte nagyon le.Ma a nurofennel próbálkozom, de egyelőre hőemelkedése van. Kihívtam a dokit, őt várom már nagyon.

Még egyszer köszönöm a segítségeteket!

2013. máj. 14. 10:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Ami popsiban 38,6, az hónaljban 38,1 C fok.

Nálunk ez a láz határa, általában 38 fokig hőemelkedésnek tartom és a betegség leküzdésének ez az egyik eszköze.

A gyerek sem lesz levert tőle, eleven, játszik.

Ha magasabb a hőmérséklete és valóban lázas, nyilván csillapítom. Míg 10 kiló alatt volt én Germicid kúpot adtam.

Nekem volt fülben mérő hőmérőm, ha nagyon belázasodott estére, a kúp után, éjszaka 2 óránként megcsekkoltam, anélkül, hogy felébredt volna.

Lázas állapotban fontos a fehérje mentes diéta (túrórudi se) és a sok folyadék, a sok gyümölcs.

2013. máj. 15. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!