3 évesen még mindig nyálzik!?
Augusztusban tölti kisfiam a 3.évet. Szépen fejlődik, nagyon eleven gyerek! Nállunk a nyáladzás sosem szünt meg, volt hogy kicsit alább hagyott, de a mai napig tiszta nyál a szája és a nyaka :)
Még mindig cumizik, bár legtöbbször csak alváshoz kell neki, de nem ritka hogy ha napközben megtalálja akkor nem is ereszti.
Egyébként szépen beszél és nagyon nem hátráltatja ha a szájában közben lóg a cumija! Tudom hogy butaság, de létezik hogy nem tanulta meg lenyelni a nyálát? Vigyem orvoshoz?
Lányom elmúlt 3 éves, mostanában szoktatjuk le a cumiról. Amíg egész nap a szájában volt, addig folyamatosan csurgott a nyála, nagyon gusztustalan volt, ráadásul olyankor a beszéde sem volt tökéletes. Ha elvettük tőle, még akkor is kint hagyta kicsit a nyelvét beszéd közben, de a nyálzás megszűnik, mert csukva van a szája.
Szerintem ha leszokik a fiad a cumiról, akkor nem fog csurogni a nyála.
Köszönöm a válaszokat!
Mindenesetre hétfőn lemegyek a védőnőhöz és megbeszélem vele is ezt a dolgot! Próbáltuk mi is a leszoktatást, de ez az egyetlen dolog amihez nagyon nagyon ragaszkodik. Másfél évesen ügyesen saját kezűleg dobta a cumisüveget a kukába, két évesen éjjel nappalra szoba tiszta lett! Tényleg mindenben a kellő tempóban fejlődik, ezért nem is akartam drasztikusan elvenni tőle! De tényleg csúnya hogy állandóan nyálas a szájacskája, és folyton törölgetnem kell neki :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!