Azért viselkednek velem flegmán a bölcsődei dadusok, mert most szoktatom be a kislányomat és én pedig most vagyok 8 hónapos terhes, ez nekik miért probléma?
Csak véletlenül: a gyerek érdeke sokadlagos?
2 éves lehet, tehát már felfogja hogy azért kerül bölcsibe, mert kistestvére született, anyukának ő már nem fontos, nem szereti.
Más nyakára szülni semmikor nem dícsőség. Ha nem bírsz kettővel, nem kell annyit vállalni.
Az meg a hab a tortán, hogy a befizetett adódra vered a melled, amikor vagy 8 éve nem doglozol.
de miért adod be, amikor otthon vagy? Ha nem bírod, mi a fenének szülsz? Én a 2 évessel és az 5 hónapos ikrekkel bírom itthon, engem is mindenki kérdezett, miért nem adom bölcsibe?
1. Mert nemsokára úgyis ovi, ezek az évek nem jönnek vissza.
2. Annyira aranyos, helyes, most kezd beszélni, én szeretném hallani a szavait.
3. Most érezze azt, hogy ki lett túrva, mert itt vannak a kicsik? Biztos alapja a testvérféltékenységnek.
Pedig vele sokkal több gond van, mint az ikrekkel. A gyerekekkel töltött időm 80%-át az teszi ki, hogy a 2 éves után futok, hol van, mit csinál.
És tudom, hogy a bölcsi nem ördögtől való, mert a 12 éves lányom is járt. De muszáj volt, fősulin tanultam. Az első napokban bizony megkönnyeztem. És igen, könnyebb út volt a bölcsi, mert ott sok mindent megtanult, de inkább én tanítom meg ezeket itthon most már a 2 évesemnek.
Ha szülő dolgozik, akkor muszáj, de ha otthon van, ráadásul kicsivel... Szegény, így is megviseli a gyereket majd az elválás, mert egy 2 éves nem érti, hogy miért hagyják őt magára. A gyerektársaság meg megvan a játszótéren. Nem azt mondom, hogy rossz a bölcsőde, de csak azért beadni, mert úgy kényelmesebb...
És nem vagyok egy ősanya, hanem elég lazának mondanám magam.
Én is úgy gondolom, hogy pont most nem kéne hogy beadd. Mert jön a kicsi. És most nyárra beszoktatni? Még annyit sem foglalkoznak velük, mint amúgy év közben. (oviban legalábbis, még az óvónők gyerekei is inkább a mamánál vannak nyáron, nem véletlen. Én is óvónőnek tanultam, gyakorlataim nyáron volt, háááát....)
Én ikrekkel vagyok itthon, 2,5 évesek múltak, a lányom 4,5 éves ovis, de már csak ebben a hónapba, júniustól összevont csoport lesz, akkor már nem fogom vinni, csak ősszel megy majd. Pedig nekem is több vele a gondom, mint az ikrekkel, ahogy az előttem való is írta. Szeret itthon lenni, járunk el mindenhova, dolgozom is mellettük ahogy megrendelés van, (egyre több hála Isten).
Én sem vagyok ősanya, de szerintem nagyon nem jól akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!