Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megvont emelt családi pótlék!...

Megvont emelt családi pótlék! Van, aki 04. 01 után volt felülvizsgálaton, és már nem töltötték ki a papírját?

Figyelt kérdés

Milyen betegsége van a gyermeknek?

Az emelt csp-vel együtt minden mást is elvettek?

2013. máj. 9. 22:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
bocsánat hogy nem a kérdésre válaszolok,de ezt a kódot hol irják?Hol tudom megnézni a fiamnak mi a kódja?(nemrég derült ki hogy asztmás)
2013. máj. 12. 12:03
 12/19 A kérdező kommentje:
Nekünk a pulmonológián kapott papíron szerepel, a diagnózisoknál: J4590 Asthma Bronchiale
2013. máj. 12. 12:49
 13/19 anonim válasza:
50%

Sziasztok!

Van valami ebben az országban amit nem vesznek el? Legalább a közgyógy maradhatna meg, aki rendszeresen szed gyógyszert annak az a kis családi pótlék el is megy rá. Nem tudom, hogy hogyan akarja a kormán, hogy szaporodjon a nép, ha már csak azért dolgozunk, hogy a hiteleket fizessük. Nekem csak azért van gyerekem, mert nem találtam munkát, persze a világ minden kincséért sem adnám ő érte élek. De ha találtam volna munkát akkor még nem szültem volna EBBE AZ ORSZÁGBA NEM NAGYON SZABAD.

2013. máj. 12. 16:53
 14/19 anonim ***** válasza:
ja köszönöm,megtaláltam,a fiamnak J2090.Ez mire jó egyébként ez a kód?Van valami jelentősége?
2013. máj. 12. 19:05
 15/19 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy ezek nemzetközileg használt kódok, a betű a betegség fajtáját jelenti, a számok azon belül magát a betegséget. A J a légzőszervek betegségét jelzi, a számot konkrétan nem tudom, mert asztmán belül is van több jelölés.

Sokan azt mondják, örüljünk, hogy eddig is kaptuk. Ne Ők azok, akiknek tuti nincs beteg gyereke, és azt a 10.000 Ft pluszt is sajnálja a másiktól, aki nem piára, cigire és egyebekre költi, hanem a gyerek gyógyszereire.

Én sem állandóan fulladó gyermeket terveztem, és szívesen lemondanék minden ezzel járó juttatásról, ha a lányom egészséges lenne.

2013. máj. 12. 21:36
 16/19 anonim ***** válasza:

köszönöm!Hát igen,nem tudom miért pont a beteg gyerekektől vonják meg a támogatást,akiknek tényleg szükségük lenne rá...a fiamnak is van 3 állandó gyógyszere,és a doki ki sem töltötte neki a papirt,pedig magánhoz járunk nem kevés pénz hagyunk ott,a gyógyszereiről nem is beszélek...legalább valamelyiket meghagyhatták volna a 3közül,vagy az utazási kedvezményt,vagy a közgyógyot,vagy az emelt családit...

Ráadásul én is asztmás-allergiás vagyok,nekem is van 4 állandó gyógyszerem-spraym,még csak közgyógyot sem kapok...

2013. máj. 13. 09:14
 17/19 A kérdező kommentje:

Nálunk is 3 állandó gyógyszer van, meg amikor 2-3 hetente beteg akkor a többi. Nem éppen olcsó mutatvány.

A 90%-os kedvezményt megkaptátok a gyógyszerekre?

Nekünk az a szerencsénk, hogy januárban lett kitöltve a papír, tehát 2014 januárig érvényes, a közgyógyot utána adtam be, azt 2 évre kapta meg, havi 2800 Ft. De ez is több, mint a semmi.

Most diagnosztizáltak nála vele született hörgőszűkületet meg krónikus légcsőhurutot, és állítólag az elsőre továbbra is fogjuk kapni az emelt családit. Így legyen, majd januárban kiderül.

2013. máj. 13. 12:58
 18/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok,

ígértem,hogy írok,ha lesz fejlemény.Nos,felhívtam ma a MÁK-ot és érdeklődtem a csp-ról meg a gyesről.Azt válaszolta egy szimpatikus hölgy,hogy mivel a főorvos aláírta,így tuti megkapjuk mert ők nem bírálhatják fel az orvosi szakvéleményt.De majd jövőre észbe kap a doktornő szerinte és átlátja majd,hogy az én fiam nem is olyan beteg.Ezt így mondta szó szerint.

Nagyon örülök,hogy megkapjuk még egy évig azt a pénzt de csak és kizárólag az orvos dönti el,hogy mennyire beteg a gyerek emelt családi ide vagy oda...

2013. máj. 15. 11:25
 19/19 A kérdező kommentje:

De jó, szerencsétek volt.

Azért ez elég durva, hogy az orvos így dönti el, hogy melyik gyerek tartozik a tartós betegek közé. Akitől kap pénzt az beteg, akitől nem kap, az nem beteg?

Szégyen ez az ország!

Gyorsan igényeld majd meg a közgyógyot is, azt 2 évre adják.

2013. máj. 16. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!