Megvont emelt családi pótlék! Van, aki 04. 01 után volt felülvizsgálaton, és már nem töltötték ki a papírját?
Milyen betegsége van a gyermeknek?
Az emelt csp-vel együtt minden mást is elvettek?
Tényleg???? Ezt nem is tudtam! Nekünk nyáron kellene meghosszabbítani. Akkor az már nem is lesz aktuális? :(
Hát most szomorú vagyok. Mennyi a sima családi?
3. vagyok
Egyébként kissúlyú koraszülöttek az ikreim.
Úgy tudom, koraszülötteknek 3 éves korig megjár.
Az én lányom asztmás.
Mi 04. 18-án voltunk magánrendelésen a pulmonológián.
Asztmás a fiam 11 hónapos kora óta de persze senki nem mondta,hogy jogosult az emelt családira, így most mi kérdeztünk rá és a főorvos szó nélkül kitöltötte...
Beadtam a kérelmet de fogalmam sincs,hogy mire számíthatok...
Nagyon sok ismerősömnek nem töltötték ki a papírt, mindenki el van keseredve..asztmásoktól, laktózérzékeny gyerekektől is megvonták.Borzasztó, hogy mi megy ebben az országban, szégyen.
Megírnád majd, ha megjön a határozat, hogy megkapjátok-e?
Nekünk jövő januárig érvényes, kíváncsi leszek utána mi lesz. Kislányom 9 hónapos kora óta asztmás, most kiderült, hogy veleszületett hörgőszűkülete is van, ez is felkerült neki diagnózisként. A doktornőnk azt mondta, hogy januárig még sok minden változhat, addig inkább nem mond semmit.
Megírom persze.
A kisfiam asztma kódja J4590 betűjele I G.
Felhívtam a MÁK-ot és finoman érdeklődtem,hogy most mi lesz, reménykedhetünk-e de ott azt mondták,hogy elbírálják idővel (még kb 2 hét).
Azért is furcsa ez az egész számomra mert a főorvos írta alá ,pedig tudja, mi az új rendelet.Hát majd meglátjuk.
Nekünk is ugyanez a kód.
A listában benne szerepel, mint tartós betegség, de az orvos azt mondta, hogy erre nem töltheti ki a papírt.
Várom majd a válaszodat!
Igen a listában szerepel, férjemmel átnéztünk mindent, a Magyar Közlönytől kezdve az Egészségügyi Minisztérium nyilvántartásáig de mégsem értettük meg.
Több érintettel leveleztem és sokan mondták,hogy csak a nagyon súlyos asztmások kapják meg, akik mindössze hárman -négyen vannak az országban,ami jó hír,hogy ilyen kevesen.
Csak azt nem tudom ,ki marad itthon a fiammal,amikor kéthetente hiányzik az oviból betegség miatt és két hetet itthon tölt.Talán orbán viktor?
Egyébként keressétek meg ,ha gondoljátok facebook-on az Élni akarunk hivatalos oldalát és ott láthattok erről infót,sőt még petíciót is nyújtottak be,amit én természetesen aláírtam.
legközelebb már csak a választ írom meg,hogy megkaptuk-e ezek ellenére az emelt csp-t.Kitartás !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!