Mennyi idős volt a gyereketek mikor már segített ezt-azt a maga módján? Mikor már be lehetett vonni?
1 éves kora körül:
Adogatta a csipeszeket
Segített betenni a mosógépbe a ruhákat
1,5 éves kora körül:
segített mosogatni
2 éves kora körül:
Együtt főztünk,sütöttök a palacsintát,gyúrta a gombócot,gyakorlatilag kissámlira állt és a főzés minden részében segített!
Most 3 éves,fiú és nagyívben lek@kál,Apjával szerelnek inkább a garázsba!
Nekem 11 hónapos kislányom van, de már szeret "segíteni" :-)
Ha kimosott a mosógép, együtt kiszedjük a vödörbe a ruhákat, utána meg egyesével adogatja , én meg kiteregetem. Főzésnél is ott akar lenni, így felültetem a konyhapultra, adok neki fakanalat, esetleg tálat, és együtt főzünk :-) Ha porszívózok, akkor tolja a porszívót utánam :D Meg úgy mindenhol ott van, szóval semmiből nem tudom kihagyni , de nem is akarom.. kicsit lassabb, de legalább együtt "játszunk" :)
enyém 1,5 éves kora óta rendesen be van fogva :)
ruhákat összehajtom, ő beteszi a komódjába. mosógépbe ő pakolja a ruhákat, én csak kiszórom a fürdő közepére, tökre élvezi :D
most már 3,5 éves, most már ő is kapcsolja be, a mosogató gépet is :)
felporszívózik vagy felsöpör ha megkérem, segít törölgetni, főzésben nagyon nagy segítség, gyúrja a tésztát, szaggatja vele, ő teszi bele a sót, cukrot, stb.
tegnap salátát csináltunk, ő vágta fel az uborkát és a paprikát (díszkéssel).
szerencsére bulinak fogja fel :)
1 éves kora után valamivel segített gazolni. Látta, hogy mit csinálok és jött utánozni. Nagyon édes volt, meg is könnyeztem :)
HAsznosan meg másfél éves korától segít. Pl a mosógépbe ő pakol be és veszi ki a dolgokat. Kidobja a saját pelusát meg ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!