Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves létire úgy viselkedik,...

6 éves létire úgy viselkedik, mint egy h@lyegyerek, már bocsánat a kifejezésért. Mit tehetnék, hogy értelmesen viselkedjen?

Figyelt kérdés

A mai nap példái: összetapossa a macska tálját, csak úgy viccből, mindent elszed a tesójától. Büntetést kap a hülyeségért, visít mint aki nem százas és vergődik közben. Ki be rohangál-kinnt játszanak, de berohan felugrik az ágyra bekapcsolja a tv-t, én kikapcsolom, erre kezet emel rám. Persze jön a bünti, ő megint eltorzul arccal visít.

Tesója jászik valamivel, kikapja a kezéből, "nekem ez kell", persze elveszem, próbálok rá hatni, meg sem hallja visít.

Rohangál, ugrál, mint aki megkergült, közben bármit mondok elfelejti mert rohan mint az eszement.

Egyszerűen belefáradtam. Ma nagyon csúnyát mondtam neki dühömben, de már annyira fárasztó, hogy 6 éves és két normális pillanata nincs itthon. Én mindent elkövetek, dícsérem jutalmazom ha kell, de egyre jobban idegesít, hogy úgy viselkedik, mint egy rosszabb fajta 2 éves. Még az is jobban megérti ha mondanak neki valamit.

Arról nem is beszélek, hogy valami ocsmány hangokat adat ki magából, amitől kivagyok, disznólkodik az asztalnál, olyankor nem ehet tovább, de nem igazán hat rá. Visít egy sort és kibírja kaja nélkül, holnap ugyanezt eljátssza.

Elfáradtam. Miért nem tud értelmesen, segítőkészen, kicsit komolyabban viselkedni???

2013. máj. 5. 12:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Közösségben milyen, hogyan viselkedik? Én pszichológus vagyok, és nekem ez egy elhúzódó testvérféltékenység képe így elsőre.
2013. máj. 5. 14:08
 12/18 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is. De azért már lett volna ideje feldolgozni, hogy testvére van. Ráadásul a testvérével hatalmas szerencséje van. Pl a túrórudit úgy felezi meg vele, hogy háromnegyede a tesóé, neki meg egy pici marad. mindig is ragaszkodik a bátyjához, imádja őt. A nagy meg így viselkedik vele. Soha nem kapott nagyobb figyelmet a kicsi, sőt, ő tök jól elvolt egyedül. Igyekeztem megtalálni az aranyközéputat. Mint ahogy most is. Hisz látom, hogy a naggyal sok a gond, sokszor megvan szidva, én átlátom azt, hogy ezt ő úgy érzi, mindig csak ő kap leszidást (persze azt nem látja, hogy nem ok nélkül) de épp ezért igyekszem rengeteget dícsérni, már azért is ha nem csnált rosszat :) Vagy épp a tesót is megróvom valamiért előtte,bármi figyelmeztetést, hogy ezt is lássa, a kistesó is megvan szidva kicsit ha rosszat csinál. De a tesó teljesen nyugodt és jószívű. A nagy meg maga a kisördög , pörög fonalat veszít, így nehéz.

Közösségben egy angyal.Mindig csak jót hallok róla.

2013. máj. 5. 14:14
 13/18 anonim ***** válasza:
Mikor megy iskolába? Az sokat változtat! Addig meg sajnos ki kell bírni!
2013. máj. 5. 14:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Ez a testvrfeltekenyseg elegge kroikussa tud valni, lehet, hogy nala is ez tortenik. Ha megirod, merre eltek, igyekszem ajanlani olyan kollegat, aki ezzel tudna foglalkozni. Es ne hibaztasd magad, felesleges. :)
2013. máj. 5. 14:23
 15/18 A kérdező kommentje:
Megteszik mások helyettem :)
2013. máj. 5. 14:23
 16/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom mennyire változtatnék egy pszichológussal. Gondolkoztam rajta én is, de félek, hogy efféle betegségtudata alakulna ki. Így is eléggé önbizalom hiányos, nem tudom mennyire tenne jót a lelkének és esetleg nem e rontanánk a helyzeten, ha még heti 1-2 alkalommal egy olyan helyen lenne, ahova tudja nem jár mindenki. És gondolkozna. Mert ahogy írtam, rendkívüli esze van, hatalmas szókinccsel, ezt az oviban is mondták, hogy már feltűnő is nekik.Mint egy kis felnőtt úgy beszélgetnek vele.

Félek, hogy túlzottan kombinálna.

2013. máj. 5. 14:27
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon rossz pszichologus volna az a valaki, akinel ez lenne az eredmenye par oranak.:):)
2013. máj. 5. 14:30
 18/18 adriennjeni ***** válasza:
Osszatok be kettőtöknek egy külön napot, amikor csak vele foglalkozol, szerintem. Büntetéssel, úgy gondolom rosszabbat csinálsz, ha féltékenység van a dologban. :(
2013. máj. 5. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!