Kislányom ma 2 éves. A gyed a mai napra jár még? Le kell mondanom vagy automatikusan megszűnik? A munkahelyem kifizetőhely!
A mai napra még jár gyed, holnaptól már nem. Nem kell lemondani, automatikusan megszűnik. Helyedben a szabikat venném ki először és utána mennék táppénzre.
Nem vagyok benne biztos, hogy a nagymama elmehet gyesre, ha te táppénzen vagy. Ha elmész tgyásra és gyedre, akkor a nagymama biztos, hogy nem lehet gyesen a nagyobbal.
A gyest holnapi naptól igényelhetsz, de már meg is igényelhetted volna május 5-től, hiszen durván 1 hónap az átfutási idő, míg határozat születik, most amúgy is lassúak a MÁK-ban, az új rendszer miatt. Ha hétfőn megigényled a gyest, nem 100%, hogy június elején utalják is, az átfutási idő miatt. Érdemes lett volna már 1 hónappal ezelőtt beadni az igénylést.
Köszi!!!
Csak szülésig menne a nyugdíjas nagymama gyesre, amint tgyáson leszek lemondjuk.
Szabikat nem akarom kivenni, azt tanácsolták, úgy rosszabbul járok anyagilag.
Miért jársz rosszabbul?
Hiszen, a szabin töltött napokra több pénzt kapsz, mint a táppénzre. Csak a bérelszámolóknak több munka:)
De végül is tovább viheted a szabit:)
Jól írja az előttem szóló!
Ha táppénzen vagy, a Mami nem lehet Gyesen, én is így tudom.
Jobban jársz ha kiveszed a szabit!!!
De igen, mehet a nagymama gyesre, megkérdeztük a MÁK-nál, formanyomtatványt is adtak. Mondtam a hölgynek, hogy én táppénzen leszek, azt mondta, hogy akkor nyugodtan mehet a nagymama gyesre a kislánnyal. Sőt! Mivel öregségi nyugdíjas, ezért a teljes bruttó 28.500 Ft-ot fogja kapni, nyugdíjjárulék levonása nélkül. Mindent kitöltött nekünk a nyomtatványon, csak a személyes adatokat kell beírnunk és beadni a kormányablaknál.
Csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy mától vagy holnaptól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!