XV. Kerületben is túljelentkezés van az óvodákban? És a bölcsikben?
Rakospalotan lakunk.
Hozzank a Fo uti bolcsi es a Regi foti uti ovi tartozik.
A lanyom 3. volt a beiratkozasi listan a bolcsibe. Elso pedig az Arany J utcai bolcsibe.
A vezetok "kuzdenek" a gyerekekert. Az ovi helyzetet nem tudom. Egyedul annyit tudok, hogy gyerekhiany van a bolcsikben.
Kedves Kérdező,
én is a palotai bölcsikről és ovikról tudok nyilatkozni.
A bölcsődékben csak évkezdéskor van nagyobb tömeg, utána úgyis mindig akad szabad férőhely (költözés, kistestvér, folyamatosan beteg gyerek stb.)
Jól írta az egyik kedves előző válaszoló, kötelező a munkáltatói igazolás és az étkezési díj mellett (485 Ft/nap, ha jól tudom) gondozási díjat is kell fizetni.
Ez utóbbit 3 gyermek vagy egy főre jutó alacsony jövedelem esetén nem, vagy csak csökkentett összegben.
A www.bpxv.hu az önkormányzat honlapja, fent van a rendelet. A gondozási díj napi maximális összege ha jól tudom 685 Ft lehet abban az esetben, ha a jövedelem 150 eFt felett van, vagy ha a szülő nem hajlandó azt a nyomtatványon bevallani és keresetit hozni.
Ez nagyjából 1.100-1.200 Ft/nap a kajával együtt, általában 20-22 nap van egy hónapban, tehát max. 25 eFt körül lehet a térítési díj. Arra kell még számolni, hogy kötelezően elvárják és kiplakátolják a csoportoknál a tisztasági csomagot (általában törlőkendő, popsikenőcs, wc papír, papírszalvéta, valamilyen keksz vagy nasi, fél liter folyékonyszappan), valamint a csoportpénzt (500-1000 Ft/hó), szóval nagyjából még 1.000-2.000 Ft/hó havonta.
Az óvodák közül nagyon sokan mondják, hogy a Bocskai a "problémás" réteg gyűjtőhelye, az oda körzetesek is menekülnek onnan (bölcsőde esetében pedig az Arany János utcai a párja).
A Patyolat utcai óvoda a többséggel ellentétben korcsoportos és nem vegyes csoportos, viszont csak kb. 2 csoport van (de jövőre bővítik)- oda csak a körzeteseket tudják felvenni.
Sok jót hallottam a Mozdonyvezető utcairól (vegyes csoportos) és a túl oldalon (Újpesten) a Nádastó utcairól (ahol a bölcsi is van- ott a LILA színű óvodarész).
Elvileg bárhová beírathatod, de szerintem érdemes elmenni nyílt napra (már volt a legtöbb helyen)- illetve személyesen is és ha van ott ismerős, kis barát stb. akkor ezt jobban érdemes hangsúlyozni. Ha van ismerős, barát, aki már bent van, az esetleg jelezheti, hogy a kicsi legjobb barátja is szeretne bekerülni és mehetnének közös csoportba stb.
Alapvetően a körzeteseket veszik fel előbb, aztán a többieket a vezető preferenciái alapján döntik el.
Remélem, tudtam segíteni, szép napot:
Kedves Kérdező,
nagyon szívesen válaszoltam.
A jövedelem egy főre szól, tehát a keresetek összeadódnak, elosztani pedig a család tagjainak számával kell (apa+anya fizetése+ egyéb jövedelme (családi is!) osztva apa+anya+gyerekek létszámával). A számításnál a házastárs illetvbe az egy lakcímen lévő, közös háztartásban lévő személyek számítanak.
A jövedelemsávok tényleg benne vannak a rendeletben. A jelenleg hatályos egységes szerkezetet itt találod (letölthető):
rendelet száma:
5/1998.
a 2. számú mellékletet kell nézni.
étkezés pontosan: 433 Ft
gondozás (a bedolgozott 18/2012-es rendelet alapján)
egy főre jutó jövedelem szerint:
0 – 37.050,-Ft 125,- Ft/nap
37.051 ,- Ft- 57.000,-Ft 150,- Ft/nap
57.001,- Ft – 71.250,- Ft 200,- Ft/nap
71.251,- Ft – 85.000,- Ft 250,- Ft/nap
85.001,- Ft – 114.000,- Ft 300,- Ft/nap
114.001,- Ft – 142.500,-Ft 350,- Ft/nap
142.501,-Ft felett (+ aki nem hajlandó bevallani): 595,-Ft/nap
DE: max az egy főre jutó jövedelem 25%-a.
Tehát a napi étkezést (433) meg a rád irányadó jövedelemsáv szerinti gondozási díjat kell összeadni és az lesz a napi fizetendőd.
Remélem, ismét tudtam segíteni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!