3 éves kislányom székletében cérnagilisztát találtam, valakinél volt ilyen probléma?
Amikor nekünk volt gilisztás a gyerkőc, felhívtam az ügyeletet, hogy tudok-e valamit a patikában recept nélkül venni (nyilván nem akartam ilyennel ügyeletre menni) vagy otthoni módszerrel segíteni, de azonnal behívtak, nagyon rendesek és lazák voltak, végig viccelődtek, azt mondták, a giliszta nagyon gyorsan szaporodik, "ne várjuk meg amíg a gyerek a feje búbjáig férges lesz" és nincs recept nélküli megoldás. Aztán megint jót derültünk, mert ugyanazt a tabit (Vermox) írták fel, amit a kutyink szokott kapni, de tényleg 2-3 nap alatt helyre jött. Aztán pár nap múlva kiderült, hogy mi az oviban szedtük össze.
Mindenesetre mindent (kilincsek, ajtók, ajtófélfák, csapok, stb.)alaposan fertőtleníts, bugyit, ágyneműt, törülközőt naponta cseréld és kifőzős mosásban, külön mosd ki, mostantól a gyógyszerkúra végéig mindennap!
Bármilyen önálló is a csemetéd, ne hagyd, hogy egyedül mosson kezet, segíts neki, hogy tökéletesen sikerüljön.
Ezek egyrészt őt védik a visszafertőződéstől,másrészt ti sem fogjátok így elkapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!