Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen vizet igyon a másfél...

Milyen vizet igyon a másfél éves fiam? Csapvíz vagy ásványvíz? Ki mivel itatja?

Figyelt kérdés
2009. szept. 28. 11:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

Ha budapestiek vagytok, akkor csapvizet. Nagyon jó a minősége a víztározóból jött víznek, van ásványi anyag tartalma is. Férjem élelmiszermérnökként benne van ezekben az ásványvizes kérdésekben... butítás. 1000 liter viz árát fizetnek ki sokan 1.5 literért.

Ha vidéken laktok, ahol nem olyan minőségű a csapvíz, akkor tényleg jobb lehet az ásványvíz, különben nincs értelme.

2009. okt. 1. 22:55
 12/16 anonim ***** válasza:
Gyermekorvos azt mondta hogy míg a csapvízet folyamatosan ellenőrzik az ásványvízet nem! Valahol mint mifelénk a csapból ásványvíz mínőségű víz folyik. Csapvíz!
2009. okt. 5. 13:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Csapvíz! Jelenleg a legszigorúbb minőség-ellenőrzésnek alávetett termék Magyarországon.

Ezzel szemben a műanyagba palackozott víz, ha pár hónapig áll (márpedig áll logisztikai központokban, stb) akkor kimutatható mennyiségben oldja a palack anyagát.

(egy biológus)

2009. okt. 5. 18:24
 14/16 anonim ***** válasza:
Az első linkben lehet olvasni a PET palackok mérgező tulajdonságát! Valahol a 6. válasz környékén azt hiszem.
2009. okt. 5. 21:19
 15/16 anonim válasza:
52%

Ha anno fel tudtunk nőni csapvizen akár forralás nélkül akkor egy mai gyerek miért ne? Ha valami piszkos akkor nem azt mondom hogy egye meg, de egy kis piszokkal erősítheti meg igazán a gyerek a saját immunrendszerét. Én is úgy éltem le kezdeti éveimet hogy ettem homokot a homokozóból és senki nem csapott a kezemre ha a gyertya lángjánál piszkáltam. Megfogták hogy el ne dőljön én meg 2 évesen magamtól rájöttem hogy meleg. Azóta nem piszkálom. Mindengyerek tud úszni csak születése után elfelejti. Engem mindíg lenyomtak egy kicsit a víz alá és érdekes módon 4-5 évesen már tudtam gyorsúszni. Mert nem felejthettem el. Rám kényszerítették hogy ne felejtsem el.

Ezért vannak ilyen gyenge gyerekek manapság mert minden sz**rt megkapnak de pl. a fejessalátát meg finomfőzeléket nem ismerik. De az oviban meg azért sír hogy hamburger legyen a jele... Nekem nem volt nintendóm, de volt helyette focilabdám. Nem ismertem azt hogy miért piros a málnaszörp de megittam. Igazi cukrozott üdítőket! Nem volt mobiltelefonom de meg tudtam beszélni a barátaimmal (mert voltak!) hogy mikor hol találkozunk. Meg tudtam és meg is mertem kérdezni az idősebbeket hogy mennyi az idő. Naphosszakat lent lógtunk az utcán és fociztunk, bringáztunk, mozogtunk. Nem is volt ennyi dagadt (mert a legtöbb nem divatosan molett meg túlsúlyos hanem dagadt!)gyerek mint manapság. Gondoljunk csak bele: akik az 50- 60- 70-es évek szülötei főleg a Ratkó korszak gyerekei azok miért élnek még ma is egészségesen? Mert így nőttek fel és nem minden bizonytalan eredetű, kétes ellenőrzésen átesett termékek között.

2009. okt. 11. 07:27
 16/16 anonim válasza:

Én Budapesten lakom, de csapvizet már vagy 15 éve nem iszom, életveszélyes! Anyukám gyomra teljesen kikészült a magas klórtartalma miatt, mint a hypos víz. Ha vizet engedünk a fürdőbe, megszédülök a szagtól, olyan,mint az uszoda...ja és nem tudom, hogy tudjátok-e,hogy a hormont nem lehet közömbösíteni a vízből-fogamzásgátló töménytelen mennyiségbe kerül a csatornarendszerbe- nem véletlen, az ennyi meddő ember.

Ásványvizet adnék, csökkentett nátriumtartalmút, -óbudai babavíz, nestlé aqvarel pl- hozzá teszem, valamennyi ásványra a fejlődő szervezetnek szüksége van!!!

Vannak helyek, ahol jó minőségű, iható a víz... annó mi még kútvizet ittunk :) ami valahol "ásványvíz"

2010. aug. 12. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!