Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az új párom vajon "jó választá...

Az új párom vajon "jó választás" a 2 éves kisfiam mellé?

Figyelt kérdés
Annak idején a kisfiam apukájával azért mentünk szét, mert ő borzasztó katasztrófának élte meg a gyereke születését, gyászolta magát, hogy mennyi mindenről kell lemondania miatta. Most 2 év után van egy "új" párom. De nem vagyok benne biztos, hogy nem ugyanabba sétálok-e bele... ugyanis pl. nyaralás tekintetében azt mondja, kissé riasztja a gondolat, hogy egy kisgyerekkel menjen, mivel egy két éveshez sokat kell alkalmazkodni, nem lehet mindent megcsinálni, amit egyedül vagy kettesben meg lehetne. Amúgy aranyosan viselkedik vele ha együtt vagyunk, figyel rá, és tudom, hogy neki sem könnyű egy olyan helyzetet, hogy velem együtt egy kisgyereket is "kap". Viszont abba a hibába nem szeretnék esni, hogy ő esetleg később tehernek érzi majd a kisfiamat. Ebből amit leírtam szerintetek ez következik? Amúgy saját gyereket azt mondja még kb 10 évig nem akar. Én 25, ő 27 éves.
2013. máj. 1. 00:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Lehet, sőt, kitűnik a történetből amit leírtál, hogy még nem tud ekkora felelősséget vállalni, még fiatal egy gyermekhez. Akár a tiédhez, akár egy közös babához. Ülj le vele, és őszintén beszélgessél el vele, hogy mik a jövőbeli tervei. Én biztos ezt tenném. Nem lehet könnyű szituáció, kitartás, és remélem, hogy rátalálsz/rátaláltál az Igazira!!

Nekem is van egy másfél éves fiam, és én is azt mondom, hogy valóban nem lehet sok mindent csinálni mellette. De természetesen nem mondom azt, hogy megbántam volna, hogy megszültem, mert imádom, csak hát valóban baromira korlátoz. Így ebből a kijelentéséből igazából nem lehet egyenesen arra következtetni, hogy ugyanabba sétálsz bele szerintem. De tény, hogy még fiatal és Te is igazából.

2013. máj. 1. 00:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát igen... igaza is van végülis, mert én is látom hogy sokminden van amit nem lehet vele. Persze én nem ugyanúgy állok hozzá, hiszen az én gyerekem, imádom, nem élem meg rossznak, hiszen annyi örömet ad, olyan jó hogy van nekem. De neki nem a sajátja, lehet hogy a kötődés híján ő nagyobb lemondásnak éli meg ezt. Őszinte beszélgetést már próbáltam, egyenes választ nem mondott, csak ilyen homályos nem próbálta még, nem tudja hogy készen áll-e rá... de nekem is úgy tűnik, hogy még nem. Kérdés, hogy később vajon kész lesz-e, vagy inkább mindkettőnknek meg kell barátkozni a gondolattal, hogy ez hosszú távon nem fog menni.
2013. máj. 1. 00:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Most biztos nincs kész rá. Hogy később kész lesz-e? Ki tudja. Ráadásul nem is az a kérdés, hogy később egy gyerek vállalására kész lesz-e, hanem hogy más gyereke miatt hajlandó lesz-e lemondásokra. Erre nem mindenki képes. Én pl. vagyok annyira önző, hogy más gyereke kedvéért nem mondanék le a kényelmemről. Saját gyerekem van és miatta bármire képes lennék, de az más.
2013. máj. 1. 06:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem csak az a kijelentése furcsa, hogy még 10 évig nem szeretne sajátot. De gondolom tudta, hogy neked van gyermeked, így azzal is tisztában volt, hogy ha téged választ, és nem csak egy éjszakára, akkor bizony a gyermek ott fog ugrabugrálni veletek. Persze, menjetek a gyerkőc nélkül is moziba, vagy valahová, de ha ő tovább szeretné folytatni a viszonyt, akkor meg kell változnia és ha mentek valahová, úgy kell szerveznie, hogy 3-asban. Ne haragudj, de nekem az kevés, hogy a szobában jót játszanak, ha komolyak a szándékai akkor nyitottabbnak kell lennie a gyermek felé is. Nyilván neked is rosszul esik, hogy megemlíti, hogy csak kettesben menjetek valahová. Igen, figyelni kell rá, szaladgálni utána, de ha ez neki nem megy, inkább az elején mondja meg. A kicsi is megszereti, aztán hopp lelép mert meggondolja magát a férfi, hogy ez neki mégis sok. Üljetek le megbeszélni és ne hagyd hogy mellébeszéljen, itt nem csak kettőtökről van szó. Remélem sikerül :-)
2013. máj. 1. 06:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Nehéz. egy 25 éves pasi ált. még nem kész a gyerekre, főleg egy nem sajátra.

De ha igazán szeret téged, menni fog. menjetek el 2-3 napra kettesben valahová, aztán a picúrral. :)

2013. máj. 1. 07:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Ne apát keres a fiadnak mert az van és azt senki nem tudja pótolni.
2013. máj. 1. 10:10
 7/9 A kérdező kommentje:
nem apát keresek neki, de valaki olyat, aki szereti őt és boldogan tudunk élni vele hármasban. Nem olyan rövid ideje tart már a dolog egyébként, hármasban is szoktunk programokat csinálni, de az ritkább. A kettesben nyaralás egyelőre nem opció, még 1 napra sem tudom hagyni senkire. A párom a kicsivel közös élet lehetőségéről csak annyit mond, hogy még szoknia kell ezt... de hogyan tudnám azt most megállapítani, hogy valaha megszokja-e?
2013. máj. 1. 17:36
 8/9 anonim ***** válasza:

27 éves, és majd "talán 10 év múlva" szeretne gyereket? Akkor közel lesz a 40-hez. :) Ez színtiszta hárítás, de nem akarlak megbántani, és befolyásolni sem, csak hát te kérdezted...Ha egyáltalán kilátna a saját önzéséből egy percre, akkor lehet, hogy annyit mondott volna, hogy "2-3 év múlva", vagy "pár év múlva"...De ez a kb. 10 év??? Eddigi élettapasztalatom, és emberismeretem alapján ez kb. azt jelenti, hogy "a gyerektéma nem érdekel, élni akarom az életemet...és fogalmam sincs, mi lesz később, de most TE kellesz nekem."

Nem véletlen, hogy megfogalmazódott benned ez a kérdés, az anyai ösztönöd jelzi, hogy van itt egy kis baki... :(

De mivel nem ismerlek benneteket, az általad adott információkból szűrtem ezt le, és lehet, hogy egyáltalán nincs igazam!

2013. máj. 1. 18:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meg hagy időt a kapcsolatotoknak. Végül is nem írtad, hogy jövőre már gyereket szeretnél tőle. Egy férfi sokkal nehezebben érik meg az apaságra mint a nők az anyaságra. Ha a gyerekeddel kedves és törődik vele, akkor egyszerűen csak még nem áll készen saját gyerekre. Nincs azzal semmi baj, ha egy férfi 27. évesen még nem akar gyereket.
2013. máj. 1. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!