Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fitymaszűkület kérdés?

Fitymaszűkület kérdés?

Figyelt kérdés
15 hós kisfiamnak húzogatjuk a bőrt, de fitymaszűkülete van. Tegnap fürdésnél pont pisilt, és akkor láttam hogy a fitymája "felfújódott" pisi közben. Nagyon megijedtem. Nem szokott fürdés közben pisilni. Vigyem doktornőhöz?
2013. ápr. 28. 15:13
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Mindenképpen! Gyereksebészhez kérj beutalót, anno nekünk ő írt fel egy szteroidos kenőcsöt, amitől kicsit feljebb jött (sajna nem teljesen), de sokkal könnyebben tudott pisilni. Így nem is tud tisztulni neki megfelelően, és be fog gyulladni.
2013. ápr. 28. 15:50
 2/4 anonim ***** válasza:
69%

Személyes tapasztalat következik:

Nekem sose volt túl szűk a fitymám, ameddig csak vissza tudok rá emlékezni. 3 éves koromban csak a letapadás miatt nem lehetett teljesen hátrahúzni, de 5 éves koromra ez is megoldódott.

Rendszeresen előfordult, hogy ballonosan pisiltem, egészen egyszerűen azért, mert picit össze volt tapadva a fitymám nyílása. A felfújódás egyáltalán nem a világ vége, ha egyébként a gyerek szépen tud üríteni.

15 hónapos éves korban még egyébként is túl korai azzal foglalkozni, hogy a kölyöknek hátrahúzható legyen, még úgyse fogja semmire se használni a pisilésen kívül egy jó ideig.

2013. ápr. 30. 23:53
 3/4 anonim ***** válasza:
75%
Első vagyok. A fiamnál azért volt szükséges egy kicsit fellazítani, mert olyan szinten gyulladt be neki a húgycsövénél, hogy több mint egy 7ig majdnem 40 fokos láza volt, ami miatt kórházban is kötöttünk ki. Akkor mondta a sebész, hogy a letapadás alatt folyamatosan jön fel az elhámlott bőrréteg és mivel nem tud eltávozni, mindig be fog gyulladni neki. Az viszont igaz, hogy felrántani nem szükséges 3 éves korban - ha addig nem vált fel teljesen - mert 5 éves korig rendben jön, vagy ha nem akkor megcsinálják. Szerintem nézze meg egy szakember, biztos ami biztos. Mi csak tapasztalatot tudunk írni.
2013. máj. 2. 15:32
 4/4 anonim ***** válasza:
49%
3 éves korig semmi teendő nincs a fütyivel. Nem kell húzogatni. Ilyen korban normális a fitymaszűkület. HA csak 1x volt,hogy felfújódott,akkor csak összeragadt a bőr.
2013. júl. 9. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!