Fitymaszűkület kérdés?
Figyelt kérdés
15 hós kisfiamnak húzogatjuk a bőrt, de fitymaszűkülete van. Tegnap fürdésnél pont pisilt, és akkor láttam hogy a fitymája "felfújódott" pisi közben. Nagyon megijedtem. Nem szokott fürdés közben pisilni. Vigyem doktornőhöz?2013. ápr. 28. 15:13
1/4 anonim válasza:
Mindenképpen! Gyereksebészhez kérj beutalót, anno nekünk ő írt fel egy szteroidos kenőcsöt, amitől kicsit feljebb jött (sajna nem teljesen), de sokkal könnyebben tudott pisilni. Így nem is tud tisztulni neki megfelelően, és be fog gyulladni.
2/4 anonim válasza:
Személyes tapasztalat következik:
Nekem sose volt túl szűk a fitymám, ameddig csak vissza tudok rá emlékezni. 3 éves koromban csak a letapadás miatt nem lehetett teljesen hátrahúzni, de 5 éves koromra ez is megoldódott.
Rendszeresen előfordult, hogy ballonosan pisiltem, egészen egyszerűen azért, mert picit össze volt tapadva a fitymám nyílása. A felfújódás egyáltalán nem a világ vége, ha egyébként a gyerek szépen tud üríteni.
15 hónapos éves korban még egyébként is túl korai azzal foglalkozni, hogy a kölyöknek hátrahúzható legyen, még úgyse fogja semmire se használni a pisilésen kívül egy jó ideig.
3/4 anonim válasza:
Első vagyok. A fiamnál azért volt szükséges egy kicsit fellazítani, mert olyan szinten gyulladt be neki a húgycsövénél, hogy több mint egy 7ig majdnem 40 fokos láza volt, ami miatt kórházban is kötöttünk ki. Akkor mondta a sebész, hogy a letapadás alatt folyamatosan jön fel az elhámlott bőrréteg és mivel nem tud eltávozni, mindig be fog gyulladni neki. Az viszont igaz, hogy felrántani nem szükséges 3 éves korban - ha addig nem vált fel teljesen - mert 5 éves korig rendben jön, vagy ha nem akkor megcsinálják. Szerintem nézze meg egy szakember, biztos ami biztos. Mi csak tapasztalatot tudunk írni.
4/4 anonim válasza:
3 éves korig semmi teendő nincs a fütyivel. Nem kell húzogatni. Ilyen korban normális a fitymaszűkület. HA csak 1x volt,hogy felfújódott,akkor csak összeragadt a bőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!