Disi kérdése:
Bárányhimlős kérdés?
Figyelt kérdés
Tegnap délelőtt és délután is voltunk egy barátnőm kislányával játszótéren. Ma hívott a barátnőm hogy a kislánya bárányhimlős lett. Akkor most 2 hétig ne menjünk sehová míg ki nem derül, hogy az én kicsim is elkapta-e? Mikor jelentkezhetnek leghamarabb tünetek?2013. ápr. 26. 19:49
21/27 anonim válasza:
Meg egy hetig viheted gyerekek koze??? Ezt orvos mondta??? A baranyhimlo addig fertoz, amig nem jelennek meg a pottyok....
22/27 A kérdező kommentje:
Kőszönöm a belinkelt cikket is, hasznos volt. És nem hiszem hogy valakit le kéne pontozni azért, mert nem tudja a beteg gyerkőc felügyeletét megoldani. Szerintem ő sem szívesen cipeli magával, hanem mert muszáj. Ráadásul nem egy játszotére viszi ki a gyereket, hanem elintézni amit muszáj. Ilyen bármelyikünkkel előfordulhat. Én hálás vagyok mindenki véleményéért, attól hogy nem egyforma :)
2013. ápr. 27. 14:05
23/27 anonim válasza:
21-es, olvass már utána mielőtt okoskodsz! A bárányhimlő a pöttyök megjelenése előtt 1-2 nappal kezd fertőzni, a pöttyök pedig 2-3 héten belül jönnek elő. Tehát jól mondta a doktor a kérdezőnek, 1 hétig nyugodtan mehet minden felé, mert még akkor nem fertőz!
24/27 A kérdező kommentje:
Hát ha valakinek a szavára adok az a gyerekdokink, nem véletlenül vittem hozzá a kislányomat. Az csak külön mázli hogy itt lakik. Arról nem beszélve, hogy ha már a lappangási időben is fertőzne az enyémen is ki kellett volna jönnie, elég sokszor együtt játszanak.
2013. ápr. 28. 12:31
25/27 anonim válasza:
A lappangási ideje két-három hét (legtöbb esetben 14-16 nap). A kiütések (makulák) megjelenése előtt két nappal már néhány esetben jelentkezhet enyhe láz, enyhe rosszullét, hasi és torok fájdalom. Ebben az akár tünetmentes időszakban már fertőző a beteg, ami a hólyagok ún. pörkösödéséig tart.
26/27 anonim válasza:
Na akkor most újra bemásolom, nem én találtam ki hiába pontozol le utolsó!
"A betegség nagyon ragályos, így különösen zárt gyerekközösségben hamar elterjed a fertőzés. A lappangási idő 14-21 nap, azaz a fertőzést követően két-három héten belül biztosan jelentkeznek a tünetek. Az első himlős hólyagok megjelenése előtt 1-2 nappal a beteg már fertőz, és ez a hólyagokat felváltó pörkök leeséséig tart."
Itt a link is mégegyszer:
Köszi a lepontozást, vissza is kapod!
27/27 A kérdező kommentje:
Kedves mindenki! A bárányhimlòt megúsztuk, nem kapta el a kicsim. Viszonyt egy fincsi hányós-hasmenéses virust sikerült összeszednünk minden óvatosság ellenére :(. De ez már más történet.
2013. máj. 20. 22:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!