Bárányhimlős kérdés?
Szerintem ha el is kapta a fiad, még nem fertőz, csak a pöttyök megjelenése előtt pár nappal kezd fertőzni.
Off: Az oltásról nem lehet tudni meddig véd a himlő ellen. Én személy szerint nem örülnék neki ha a fiam felnőttként esne át a himlőn az oltás miatt! Ráadásul felnőttként jóval esélyesebb a szövődmény is. Én ezért enm oltattam.
A lappangási idő 14-21 nap, azaz a fertőzést követően két-három héten belül biztosan jelentkeznek a tünetek. Az első himlős hólyagok megjelenése előtt 1-2 nappal a beteg már fertőz, és ez a hólyagokat felváltó pörkök leeséséig tart.
Előző válaszoló voltam
Én biztos nem csinálnék akkora ügyet belőle. Nem 100%, hogy elkapta, mi sem kaptuk el egy kisfiútól, pedig tuti fertőzött. Hacsak nem 3 hónapig lappangott, mert az én fiam akkor lett bárányhimlős, 3 hónappal a himlő-randi után. Szerintem inkább a bölcsiben kapta el, de örülök, hogy túl vagyunk rajta.
Amúgy aki azt mondja, hogy mostantól semerre, akkor 3 hétig lappang a gyerekben, plusz nekünk még mondjuk a 4. napon is jött új pötty, és lassan múltak, még 1 hetet nem megy majd sehova a gyerek, mikor kiüti a himlő, és jó esetben egy hét... vagyis majd' 1 hónapig sehova se menjen, csak a kertbe?
Mi nemrég estünk túl rajta, az oviban szedte össze. Napról napra egyre több beteg gyerek lett a csoportjukban, ezért várható volt, hogy elkapja, de mi ugyan úgy éltünk. Az egyetlen dolog, hogy nem mentünk babalátogatóba a barátnőmhöz.
Kb a tizedik napon megjenet egy pötty a mellkasán, másnap 3, harmadnap tele volt a teste. 1 hétig a lakásból sem tettük ki a lábunkat, második héten mikor már elkezdtek leszáradni kimentünk sétálni, de akkor sem engedtem gyerekekhez (de volt aki odajött, hogy hadd kapja el a gyereke, de már nem volt fertőző).
Hétfőn ment először oviba és örülök, hogy letudtuk.
kimehettek, még nem beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!