Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bárányhimlős kérdés?

Disi kérdése:

Bárányhimlős kérdés?

Figyelt kérdés
Tegnap délelőtt és délután is voltunk egy barátnőm kislányával játszótéren. Ma hívott a barátnőm hogy a kislánya bárányhimlős lett. Akkor most 2 hétig ne menjünk sehová míg ki nem derül, hogy az én kicsim is elkapta-e? Mikor jelentkezhetnek leghamarabb tünetek?

2013. ápr. 26. 19:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
60%
Tudok màst tenni? Ennyi erővel hetente mehetnèk az összes anyuka nyakànak. Most àtesik a bölcsibe minden ilyenen, de majd akkor tudjàtok meg, ha bölcsis/ovis lesz a gyerek, hogy ez van, aki megteheti, òvja mindentől, az utcàra se lèpjenek, nekem dolgoznom kell, ha beteg, amìg tudom, viszem magammal, mert màshogy nem tudom megoldani, nyilvàn a kèrdező baràtnőjènek a kislànya is ìgy kapta el, ès mèg sokan màsok. Mègis hogy màshogy?? Ti magàra hagytok otthon egy 2-3-4 èves gyereket, mìg dolgotok van? Nem, ugye? Na nekem ìgy oldhatò meg. Ìgy kapja el mindenki a betegsèget! Hiàba pontoztok le, ettől mèg jòt fogok aludni :)
2013. ápr. 26. 20:22
 12/27 anonim ***** válasza:
Persze, az udvar, kertes hàz, ott jàtszva àtesik rajta :)
2013. ápr. 26. 20:26
 13/27 A kérdező kommentje:
Igen, a barátnőm kislánya már bölcsibe jár, onnan szedte össze. Az egész csoportból már csak 4-en mentek tegnap bölcsibe. Azt nem tudom hogy a többi gyerkőcnek mi a baja, de terjed az biztos :(
2013. ápr. 26. 21:54
 14/27 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem ha el is kapta a fiad, még nem fertőz, csak a pöttyök megjelenése előtt pár nappal kezd fertőzni.

Off: Az oltásról nem lehet tudni meddig véd a himlő ellen. Én személy szerint nem örülnék neki ha a fiam felnőttként esne át a himlőn az oltás miatt! Ráadásul felnőttként jóval esélyesebb a szövődmény is. Én ezért enm oltattam.

2013. ápr. 26. 22:00
 15/27 anonim ***** válasza:
70%

A lappangási idő 14-21 nap, azaz a fertőzést követően két-három héten belül biztosan jelentkeznek a tünetek. Az első himlős hólyagok megjelenése előtt 1-2 nappal a beteg már fertőz, és ez a hólyagokat felváltó pörkök leeséséig tart.

[link]

Előző válaszoló voltam

2013. ápr. 26. 22:03
 16/27 anonim ***** válasza:
Ja ha pedig elkapja, isteni találmány a pox clin hab. Nem vakarózott a kisfiam annyira hatásos! Még mindig utolsó válaszadó voltam
2013. ápr. 26. 22:04
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem csinálnék akkora ügyet belőle. Nem 100%, hogy elkapta, mi sem kaptuk el egy kisfiútól, pedig tuti fertőzött. Hacsak nem 3 hónapig lappangott, mert az én fiam akkor lett bárányhimlős, 3 hónappal a himlő-randi után. Szerintem inkább a bölcsiben kapta el, de örülök, hogy túl vagyunk rajta.

Amúgy aki azt mondja, hogy mostantól semerre, akkor 3 hétig lappang a gyerekben, plusz nekünk még mondjuk a 4. napon is jött új pötty, és lassan múltak, még 1 hetet nem megy majd sehova a gyerek, mikor kiüti a himlő, és jó esetben egy hét... vagyis majd' 1 hónapig sehova se menjen, csak a kertbe?

2013. ápr. 26. 22:05
 18/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Még beszélek a dokibácsinkkal, itt lakik a lépcsőházban, kíváncsi vagyok ő mit mond. Hallottam már én is "himlő-partikról", de szerintem közel 2 évesen még pici ahhoz hogy megértse hogy ne vakarja, nem szándékoztam ilyenre vinni. Ez egy szerencsétlen véletlen, elkerülni az ilyet nem lehet.
2013. ápr. 26. 22:45
 19/27 anonim ***** válasza:
54%

Mi nemrég estünk túl rajta, az oviban szedte össze. Napról napra egyre több beteg gyerek lett a csoportjukban, ezért várható volt, hogy elkapja, de mi ugyan úgy éltünk. Az egyetlen dolog, hogy nem mentünk babalátogatóba a barátnőmhöz.

Kb a tizedik napon megjenet egy pötty a mellkasán, másnap 3, harmadnap tele volt a teste. 1 hétig a lakásból sem tettük ki a lábunkat, második héten mikor már elkezdtek leszáradni kimentünk sétálni, de akkor sem engedtem gyerekekhez (de volt aki odajött, hogy hadd kapja el a gyereke, de már nem volt fertőző).

Hétfőn ment először oviba és örülök, hogy letudtuk.

kimehettek, még nem beteg.

2013. ápr. 27. 12:28
 20/27 A kérdező kommentje:
A dokibácsink is azt mondta, hogy még egy hétig vihetem gyerekek közé. Nem is tudom minek örülnék jobban ha most letudnánk ha már így jártunk vagy sem.
2013. ápr. 27. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!