Szerintetek meg kapjuk az emelt családit vagy sem?
Kisfiam enyhe asztmában szenved, napi 2x1 puff Flixotide-ot kap és szükség esetén Ventolint.
Múlthéten voltunk magánrendelésen és rákérdeztem az emelt családira (eddig még nem kaptunk semmilyen támogatást pedig 11 hónapos kora óta beteg) és a doktornő (főorvos) szó nélkül kitöltötte a papírt és mondta,hogy intézkedjünk, adjuk be gyesre is meg emelt családi pótlékra is,tartósan betegnek írta a kisfiamat de a kód alapján nem járna nekünk a juttatás mert J4950-re nem adják,úgy tudom.
Fogalmunk sincs mire számíthatunk, tegnap elküldtük a kérelmet..de azért a doktornőnek tudnia kéne,hogy nem kapjuk meg mert nyilván tisztában van a dolgokkal.Szerintetek a főorvosunk dönti el vagy felülbírálják?Mire számíthatunk?
Pont most változott meg a törvény, így az enyhe asztmásokat sajnos kizárták utánuk nem jár emelt ellátás.
Pont emiatt van most szünet az Államkincstárnál.
Sajnos el fogják utasítani.
Szinte minden asztmás kisgyereket kizártak 04.01-tól a tartós betegek köréből, csak a nagyon súlyos asztmásokra jár továbbra is.
Nekünk januárban azt mondta a doktornő, hogy most kitölti a papírt, jövőre már nem tudja. Kislányomnak 2*2 puff a napi Flixotide adagja, mellé Aerius és Revimont mini montelukaszt.
a fiamnak kb másfél hónapja derült ki hogy asztmás,2 állandó gyógyszere van,a ventolin napi 3x2 puff,és a singulair este.Ezek mellett is fullad,és még sem kaphatja meg.Magándokihoz járunk,rákérdeztem,de azt mondta mivel most szigorodott az ezzel kapcsolatos törvény,nem jár,csak a nagyon súlyos asztmásoknak,akik legalább 3féle állandó gyógyszert szednek,és még ezek mellett is fulladnak.Azt mondta szerencsére ilyen az országba nagyon kevés van,talán 3-an.
Nem tudom hogy megkapjátok e,elvileg nem,de ha a doki kitöltötte,és azt mondta,hát bizzatok benne!
köszönöm a válaszokat.
igen, nekem is ez a meglepő,hogy a főorvos kitöltötte..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!