Megtudom valamivel könnyíteni a gyermekemtől való elválást amikor iskolába megyek?
ùgy hogy nem köszönsz el
csak fogod magad és lelépsz akkor amikor nem lát.
én sokat vigyáztam gyerekere, au-pair is voltam és a tesóm mindkét gyerekére. söt még a barátnömére is akire soha senki elötte nem vigyázott, mert se nagyszülö se más rokon nem volt, és bennem bízott meg elöször mikor a gyerek már 2 éves volt. annyira ügyes voltam hogy észre sem vette hogy anya 2 órát nem volt otthon. De mikor észre veszi akkor csak annyit mondok, hogy anya jön vissza, dolga van és jön vissza. A jön vissza szó nagyon megnyugtatott minden gyereket, volt olyan aki percenként rohant az ajtóhoz, de nem sírt mert eltereltem a figyelmét, és de mindig hozzá tettem hogy anya jön vissza.
A lényeg hogy soha de soha senki ne mondjon olyat a gyerkenek ha rossz leszel anya nem jön, vagy ha sírsz anya nem jön. ilyeneket soha.
Mindig azt mondtam, ha elkezdesz sírni és végig sírsz is vissza jön anya, de gyere játszani. anya mindig vissza jön. ez a lényeg.
Bocsánat ez a szülö feladta felkészíteni a gyerket arra hogy almegy.
Vagy is én azt nem írtam hogy a szülö elötte már mondja a gyereknek hogy elfog menni és a kata vigyáz majd rád. Ez nem egyszer csak eltünök. Ilyenkor a gyerek látja hogy az anya készülödik és el fog menni, el is búcsuzik csak mi nem kísérjük ki, és nem bögetjük a gyereket az ajtóban. Eltereljük a figyelmét és a gyerek nem látja az ajtón kilépés pillanatát. Mert ott törik a mécses el.
Nálam volt olyan is hogy a szülöknek hajnalban lekkett indulnia el otthonról. 2 éves volt a gyerek, hajnal 4-kor oda mentem és a gyerek kb 7 kor kelt. mivel a szülök már napok óta mondogatták hogy reggel a kata lesz ott és ök majd csak este jönnek, így a gyerek felkelt megkérdzete hol az anyja, mondtam neki hogy elment ahogy megbeszéltük és egy hangja nem volt neki. pl a sógornöm jól feltudta készíteni a gyerekeket. ahol nanny voltam ott pedig reggeltöl estig a gyerekkel voltam, ott inkább az volt a baj ha én mentem el.
ja és kedves elözö leszóló, nem a babysitter hibája ha a gyereket a szülö nem készíti fel vagy rosszul neveli hanem a kedves szülöé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!