Hányszor mosod hetente a haját? Milyen idős a gyereked?
Akkor megnyugodtam! :)) Nekem 2 évesek az ikreim és hetente 1x mosom a hajukat, kivéve ha valami "baleset" történik, ill. ha nagyon leizzadnak.
Tegnap beszéltem egy anyukával, már nagyobbak a gyerekei, és ő azt mondta hogy iskolás korukig minden nap megmosta a hajukat! És még ő csodálkozott hogy én csak 1 x ?!
Nekünk is anno minden szombaton mosta Anyu a hajunkat, hog vasárnap szép legyen a templomba!
Én minden vasárnap mosom a lányom haját, de még 1 hét után is illatos, nem zsíros a haja!
Na a sajátos minden másnap mosom, mert zsíros!
Én 4 éves fiamnak bevallom, csak 2 hetente szoktam megmosni.
Egyrészt, mert egyáltalán nem koszolódik, még 2 hét után is gyönyörű a haja, másrészt mert borzalmasan utálja, tiszta cirkusz így is a hajmosás. :)
Van egy fél éves tesója, neki is hasonlóan gyakran, bár ő nem hisztizik közben. :)
Én is kb. kéthetente mosom a 7 éves fiamnak a haját (nem iszonyú rövid a haja egyébként), teljesen szép így is mindig.
Nem vagyok elborult „ökoanya”, de a gyerekem érdekében utánanéztem egy-két dolognak, és elég rémisztő, mikkel mérgezzük magunkat és a kicsiket. Nem tudom, ti mivel mossátok, de érdemes utánanézni, mert a „sima” samponok meglehetősen egészségtelenek, ha napi szinten mossa valaki velük a haját, teljesen tönkrevágják a bőrt, pl. csak jobban fog zsírosodni, mint egyébként. (A durva kémiai cuccok egyéb egészségtelen hatásaira most nem térek ki, ha érdekel, nézzetek utána, szerintem elég belegondolni, mi minden szívódik fel a bőrön keresztül, én megkímélném ettől a gyerekem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!