Lassan 2,5 éves bölcsis gyerkőcöm szinte állandóan beteg. A többszöri antibiotikum miatt lehet vagy csak szimplán ilyen típus?
Láz utalhat vírusos és bakteriális fertőzésre is. Viszont ha a váladék, amit akár felköhög, akár kitüsszög az ember, nem csak gyerek, de gyerekeknél is, ha átlátszó vagy fehér, akkor vírusos a fertőzés, ha sárgás vagy zöldes a váladék, akkor bakteriális eredetű a fertőzés.
Amúgy az antibiotikum egymagában nem csinál egy gyerekből beteget. Ha valaki antibiotikum mellé nem ad probiotikumot, akkor a gyomrot rettenetesen kikészíti, de attól nem lesz újra meg újra beteg. Az attól van, hogy valószínűleg a sokszor elkapott betegség teljesen legyengítette az immunrendszerét, ami nem tudott azóta visszaerősödni és ahogy elmegy bölcsibe és ráköhög az első gyerek, egyből meg is van a fertőzés.
Ilyen esetben mindenképpen hasznos az immunerősítés vitaminokkal és ha lehet, ha megoldható, akkor mindenképpen amíg meg nem erősödik, addig jó lenne kerülni a közösséget. Viszont ugye ez sem mindig megoldható, de egy keményebb betegség után nagyon hasznos tud lenni, ha egy darabig, ha már nem is beteg a gyerek, de otthon van, ahol nincsenek betegek.
Ezt az okosságot nehogy már elhidd, hogy a gyógyszerek miatt beteges.... Anyám...
Nem, hanem amiatt beteges, hogy sajnos gyenge az immunrendszere. Nem tudom, esetleg próbáld meg az immunerősítőt és a multivitamint adni neki, hátha jobb lesz. Az a baj, hogy ezen túl kell esni, van, aki betegesebb. Az én lányom a bölcsis évében 8 antibiotikumot kapott egy télen, utána kivették az orrmanduláját, aztán jobb lett. Mi a broncho vaxom port adjuk neki kúraszerűen nyár végén elkezdve és kapja a multi tabs immuno kid multivitamint. Nem mondom, hogy nem fordul elő a betegség, de elég hamar leküzdi, pl. 1 hónapja volt tüszős mandula gyulladása, amivel van olyan gyerek, akir 4-5 napig is lázas, a lányom 1 nap lázas állapot után leküzdötte, most ismét volt neki egy torokgyulladása, amit 2 nap hőemelkedéssel leküzdött. Kapta és kapja most is az antibiotikumot, de már a szervezete is erősen dolgozik, ez észrevehető. Szóval idővel erősödnek, de nem a gyógyszertől beteges, ennek nehogy bedőljél! 5 éves kislány anyukája.
Üdv! :)
Fiam 3 hónapja kezdte a bölcsit - azóta 3 fülgyulladás (és antibiotikum kúra).
A doktornő most írt fel immunerősítőt + javasolt egy gyógyszert (vagyis homeopátia), ami "elsorvasztja" az orrmandulát - itt nagyon jókat olvastam erről a szerről. Ma el is kezdtem neki - nagyon reménykedem, hogy nálunk is beválik!
Eddig úgy fest, hogy 2 hét bölcsi - 2 hét itthon :(
Antibiotikumtól nem lesz beteg senki, csak a kórokozóktól - azzal meg most ismerkednek sajna' :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!