Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Savós fülgyulladás? Hosszantar...

Savós fülgyulladás? Hosszantartó nátha esetén orrmandulaműtét javasolt. Segít ez?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 és háromnegyed évesen bölcsibe kezdett járni, most járunk 7.hónapja. Amiből összesen két hónapot járt bölcsibe, hetekig beteg volt, majd 3 napot ment és ismét beteg lett. Most éppen savós középfülgyulladás zajlik nála, két hónapja. Fpigyelgeti a doktornő és két hét múlva elválik, esedékes e az orrmandulaműtét és a fülszúrás. Segít a gyermeken ha eltávolítják az orrmanduláját? Kevesebbet lesz beteg? Vagy ez olyan vagy-vagy dolog? Nem fáj a füle, de a vizes-savós váladék hetek óta a fülében pang. A hallása is rosszabb.
2013. ápr. 20. 15:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem segít!!! Mi most mászunk ki belőle, 3 évesem alig hallott már, a nyomásvizsgálaton tök egyenes vonalat produkált mindkét fülére. Olvasd el ezt a linket:

[link]

3 hete voltunk ennél a dokinál, csak orrcseppet és infralámpát javasolt (fülfelszúrást és orrmandula műtétet semmiképpen). 2 hónappal későbbre hívott vissza kontrollra, azzal, hogy ez egy nagyon hosszadalmas gyógyulási folyamat, de most 3 héttel később már majdnem teljesen rendben a hallása.

Nagy vonalakban az a lényeg, hogy hiába szúrják fel a fület, mert a savó folyamatosan termelődik, így azután is visszajön ahogy beforrt a dobhártya. Az ürülés útjában pedig nem az orrmandula áll, hanem a gyulladt és beduzzadt orr-melléküreg. Azt a duzzadást kell levinni és utána ki tud ürülni a savó a fülből. De ha elolvasod a doki oldalát szerintem mindent tökéletesen megértesz. Jobbulást a fiadnak!

2013. ápr. 20. 18:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Mi is 3 hete voltunk először és adott a gyógyulásra időt, először két hetet, a múlt héten voltunk az eltelt két hét után, az egyik füléből eltűnt, a másikban még van, de tűnt el belőle. Ő is csak sóoldatos orrsprayt javasolt és azt mondta, higgyek abban, hogy kifolyik az orrán.
2013. ápr. 20. 19:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem minden gyereknél oldja meg a problémát, sőt az orrmandula tudomásom, de legalábbis hallásom szerint vissza is nőhet.

Amúgy nekünk egyszer volt ilyen savós középfülgyulladás a fiamnál, annyit mondtak, hogy ez akkor alakul ki, ha nem áramlik rendesen a levegő az orrban, ilyenkor egyrészt a Fenistilhez vagy Aeriushoz hasonló allergia gyógyszer nagyon jó, ami csökkenti az orrnyálkahártya duzzanatot, ami szintén nehezíti a levegő áramlását, illetve Nasivin orrspray, ami szintén biztosítja a normál áramlást. Meg hát ahányszor szükséges, annyiszor orrszívás. Ha sűrű az orrváladék, akkor ACC vagy valami hasonló szer, ami feloldja a váladékot, ami így könnyen tud távozni. És ha egy 2-3 éves gyerekről van szó, akármilyen ügyesen tudja kifújni egyedül is az orrát, ami mélyen van, azt nem tudja, így ilyenkor még elő kell venni a porszívót.

Nekünk ezeket tanácsolták és azóta sem volt ilyen savós középfülgyulladása a fiamnak és a nátha is nagyon hamar lezajlik és mivel ilyenkor kerüljük a közösséget, mert még szerencsére tudjuk, így nem is lesz felülfertőződés, tehát az antibiotikum is kiesik.

Én ezeket tudnám tanácsolni, hogy betegség esetén ezeket használjátok, de nyilván ha orvos azt mondja, hogy kell a beavatkozás, akkor nyilván az orvos ért hozzá, nem más.

2013. ápr. 20. 19:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Tehát 3 hét múlva újra megyünk, de addig meg kell gyógyulnia. Csak sajnos újra náthás lett. Nem is múlt el, már újra folyik az orra. Köszönöm a linket, a lámpát nem mertem használni, van mindkettő, így legalább tudom, melyik használ. :-)
2013. ápr. 20. 19:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nekünk a következőket tanácsolta a doki (ha elkezdenéd használni a lámpát): naponta 3 x 5 percig melegíteni az arcát (nem a fülét!) 80-90 centiről szemből és a lámpázások között teljen el minimum 4.5 óra. Egy hónapig minden nap kell csinálnunk, de már egész megszokta a fiatalember. Remélem meggyógyultok!
2013. ápr. 20. 20:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Ma voltunk az orvosnál, sajnos nem gyógyult meg, sőt újra mindkét füle feltelve váladékkal. Ezt a terápiát javasolta: 3napig nasivin orrspray, majd 3 napig tengervízes. Ezt egészen 3 hétig. Az orrsprayzés után beszívatni a levegőt, majd erősen megfújatni az orrát úgy, hogy közben én befogom neki.( Tanítsam meg ezt egy 3 éves gyereknek! Hát persze, hogy a levegő kijött a száján :D) Szerintem ennek műtét lesz a vége :(
2013. máj. 3. 15:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Nem tudom, olvassa-e még valaki, nekünk is savós fülgyulladás volt, szerencsére a fülgyulladás elmúlt, de még mindig savós a füle. Mi is melegítjük neki, naponta 2x és januárban kell visszamennünk kontrollra, hogy eltűnt-e a savó. Kedves kérdező, nálatok mi a helyzet? Én nagyon szeretném elkerülni az orrmandula-műtétet.
2013. dec. 2. 11:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Kivették az orrmandulát, azóta nincs a fülének baja, viszont a légúti betegségeket ugyanúgy benyalja az oviba. :(
2013. dec. 10. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!