Több mint egy éve költöztünk az új védőnő körzetébe. Költözés előtti napon hívtam, hogy hozzá fogunk tartozni. Kb. 4 hónappal később keresett meg, hogy jönne, de akkor épp nem volt alkalmas, azóta nem hívott. A gyerek 2 éves státuszát nem csinálta meg, júniusban meg 3 éves lesz.
Legszívesebben mondanám neki, ha keres, hogy felejtsük el egymást, vagy majd én hívom, ha van valami.
Nem azon van a hangsúly, hogy ő jön, vagy én viszem a gyereket, hanem, hogy nem is keres. Akkor mit csinál? Fogadja, akik járnak hozzá (egyébként igenis az a dolga, hogy kijárjon, nem nekem kell hordani a gyereket), vagy szelektál, hogy kit keres, vagy mi? Egyszerűen nem értem.
Nem tudom, hogy ez hogy működik, de kb. úgy képzelem el, hogy van egy lista, amin annak kéne szerepelnie, hogy melyik gyereknél milyen teendői vannak. Abban nem tudja követni, kit keressen és miért?
2013. ápr. 17. 16:02
12/20 anonim válasza:
A védőoltások a védőnőre is tartoznak nem is értem hogy lehet ilyesmivel elmaradva egyébként meg felhívnám a vezető védőnőt (megyeit városit vagy vkit) és megkérdezném ugyan mi lehet az oka hogy egyik státusz vizsgálat sem történt meg és hiába próbálom a védőnőt elérni hatástalan vagyok? Csak így ennyit, kiváncsi lennék a válaszra...
2013. ápr. 17. 16:03
13/20 A kérdező kommentje:
10-esnek: nem haragszom. A gyerekorvossal meg a régi védőnővel csináltattam meg, azért ennyire hülye nem vagyok.
2013. ápr. 17. 16:04
14/20 anonim válasza:
Nem a védőnőnek abszolult nem dolga kijárni ekkora gyerekhez már csak ha gond van az adott családnál. Nem tudom hol éltél eddig, de a státusz vizsgálatra neked kell elmenned amikor a rendelési ideje van. Ez a te felelősséged nem az övé.
2013. ápr. 17. 16:04
15/20 anonim válasza:
Nem kell ki járnia a védőnőnek, csak az elso évben. A védőnői szolgálat igénybevétele nem kotelezo. A kotelezo oltások idejéről az orvossal együtt tájékoztat, ha nem adatod be a gyereknek, azért nem a védőnői, hanem téged vonnak felelősségre.
2013. ápr. 17. 16:05
16/20 anonim válasza:
Mellesleg a védőnő ha ra írja a gyerek kartonja ra, hogy a szulo nem együttműködő, nem jelent meg a gyerekekkel a státusz vizsgálaton, akkor meg is van oldva a probléma.
2013. ápr. 17. 16:06
17/20 A kérdező kommentje:
Szóval nekem kéne felhívnom a védőnőt, hogy x éves a gyerek, ugyan legyen már kedves megcsinálni a státuszát, mert nem várhatom el tőle, hogy annyi gyerek születésnapját fejben tartsa?
2013. ápr. 17. 16:08
18/20 anonim válasza:
Akkor meg mi a probléma? A védőnő latja a kartont, hogy megvan a vizsgalat, minek keresne??.?
2013. ápr. 17. 16:08
19/20 anonim válasza:
Most írtad, hogy megcsinálta tatad a státuszt, akkor minek hívjon??? Azt hiszed hulye hogy nem latja, hogy megvan a vizsgalat? Kicsit hisztis egy nő vagy.....
2013. ápr. 17. 16:10
20/20 anonim válasza:
Én mindig magam mentem védőnőhöz ,a kötelezö státuszokra ,illetve megbeszéltük mikor találkozunk de ez az első évben volt csak ,utána minden évben a lányom szülinapja körül mentem hozá magamtol,megcsinálta a státuszt és kész .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!