Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit mondhatok a védőnőnek?

Mit mondhatok a védőnőnek?

Figyelt kérdés

Több mint egy éve költöztünk az új védőnő körzetébe. Költözés előtti napon hívtam, hogy hozzá fogunk tartozni. Kb. 4 hónappal később keresett meg, hogy jönne, de akkor épp nem volt alkalmas, azóta nem hívott. A gyerek 2 éves státuszát nem csinálta meg, júniusban meg 3 éves lesz.

Legszívesebben mondanám neki, ha keres, hogy felejtsük el egymást, vagy majd én hívom, ha van valami.

2013. ápr. 17. 15:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
52%
Az én védőnőm is ilyen. 2,5 éve költöztünk a körzetébe, én rögtön jelentkeztem nála, ill. a régi védőnőnk (aki nagyon normális volt) átküldte a papírjainkat. Többször kellett az újat felhívjam, hogya fiaimnak megcsinálja a 3 ill. 1 éves státuszt. Nagy nehezen ez összejött. Hívtam 1 évvel később, hogy csinálja meg a 4 ill. 2 éves státuszt. Hiába hívtam többször, soha nem tudott időpontot adni. Majd most tavasszal aktuálislett az 5 ill. 3 éves státusz. Egyszer hívtam, nem tudott időpontot adni, én többet nem fogom felhívni. Kíváncsi vagyok, hogy mikor kapcsol, hogy több éves elmaradásai vannak. Viszont azt hiszem, hogy akkor nagyon ki fogom osztani!
2013. ápr. 17. 15:44
 2/20 anonim ***** válasza:
51%

az a baj, hogy ez a kettő nélkül nem mehet oviba. nálunk legalábbis kötelező a státuszok megléte a jelentkezéshez.

ez nem olyan dolog amin meg kell sértődni, a te gyereked érdeke, így hívd fel, hogy kérsz időpontot a státuszra. azt megcsinálja aztán megint egy évig a közelébe se kell menni.

amúgy nekem olyan furcsa, annyi védőnős kérdés van itt, ha megy akkor az a baj, ha nem megy akkor meg megsértődik az anyuka. miénk se jön, viszem a gyereket a státuszokra és kész, én örülök, hogy nem kopogtat havonta hivatlanul :)

2013. ápr. 17. 15:47
 3/20 anonim ***** válasza:

Előző védőnőm egy angyal volt. Mindig fogadott minket időpontra és minden hónapban toppon volt a lányommal kapcsolatban. Pedig hozzá kb. 25-30 panel tartozott.

A mostani védőnőnknek sikerült felhívnia költözés után 2 hónappal, majd amikor kijött, közölte, hogy 2 hónap múlva keres. Lassan fél éve élünk itt, mindjárt 2 éves a gyerek.

Egyébként közölte anno nekem, hogyha esetleg jön a tesó, akkor majd csörögjek rá és ugorjak be a könyvért, mert odaadja.

Először azt hittem, hogy viccel, de több anyuka mondta itt, hogy nekik kellett kitölteni a kis könyvet és nem is járnak a védőnőhöz, mert számukra tök felesleges!

Megértem őket azért .. végül is, ha úgy nézzük, akkor a 4 pecsétet megkapom az orvostól és kész.

A védőnő meg így is - úgy is telibe sz@r, nem?! Akkor meg minek törjem magam érte?!

2013. ápr. 17. 15:48
 4/20 anonim ***** válasza:
hogy hogy nem csinálta meg a státuszt, oda mentél amikor rendel és azt mondta nem csinálja meg?
2013. ápr. 17. 15:48
 5/20 anonim ***** válasza:
Neked nem volt alkalmas, akkor illő es ésszerű lett volna neked keresni, nem gondolod?
2013. ápr. 17. 15:52
 6/20 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

2-nek:

Én pl. azért vagyok "megsértődve", mert baromira gyűlölöm azt, amikor valaki kijelenti magáról (foglalkozása miatt), hogy Ő A GYEREKÉRT VAN, NEM AZ ANYUKÁÉRT!

Én ezt aláírom és ez legyen is így! Igen is, a védőnő VÉDJE a gyermeket, legyenek meg a gyermek érdekeit szolgáló dolgok és előírások.

Mint pl. kötelessége szólni a kötelező védőoltások miatt!

A másik fele meg az, hogy KÖTELESSÉGE a státuszvizsgálatokat megcsinálni.

Erre egyáltalán nem mentség az, hogy X "db" gyermek van a körzetébe! Jó hogy már nem azt kérik, hogy ne szüljünk, mert nekik nincs erre idejük!

Leírtam, a mi esetünkben is, hogy a kis könyvet sem óhajtja kitölteni, amit kutya kötelessége lenne!

A havi vizsgálatokat már terhesség alatt KONTROLLÁLNIA KELL és, ha úgy ítéli meg, akkor javaslatot kell tennie az anyuka és más felügyeleti szerv felé (pl. gyámhivatal).

A védőnőnek nem csak az a kötelessége, hogy felvegye havonta a fizetését és üljön az "irodájába"!

Másnap már be se kellene mennem a m.helyemre, ha közölném a vásárlóval, hogy nincs kedvem kiadni az árúját, mert éppen emésztem az ebédemet!

2013. ápr. 17. 15:53
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy nekem kellett volna keresnem, mert 1. abban maradtunk, hogy a következő héten hív, 2. ugyanígy, mint az első hozzászóló, én kerestem a legelején is őt, holott a régi védőnőtől is megkapta az adataimat. Plusz neki ez a munkája, a kötelessége, ilyen csúszásért senki nem marasztalja el őket???
2013. ápr. 17. 15:56
 8/20 anonim ***** válasza:
A védőoltások nem a vődnőre tartoznak hanem a dokira.
2013. ápr. 17. 15:56
 9/20 anonim ***** válasza:
De a státusz vizsgálatra neked kellett volna elvinni, neki nem kötelessége kijárni hozzád, csak ha újszülött a gyereked. Ha nem viszed el státuszra, hogy csinálja meg.
2013. ápr. 17. 15:58
 10/20 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, elég ne törődnom anyuka lehetsz, ha majd egy évig nem érdekelt, hogy megvan e a gyereked státusz vizsgálata...... Rendben, a védőnő se tökéletes, hogy nem foglalkozott vele, nade hogy téged, mint anyát nem érdekelt....
2013. ápr. 17. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!