Butaság volt egyedül bevállalni a gyerekem?
Pedig ez csak rajtad múlik, hogy éled az életed!
Hívj át Barátnőt kisgyerekkel, az Oviból 1-2 gyereket, te tudsz az anyukákkal beszélni, a gyerekeke meg játszanak!!!
Napi szinten jár oviba, közösségben van!!!
Te meg menj el barátnőkkel bulizni, ismerkedj, ne ragadj le ez a pali mellett aki most van!
Mamihoz ha minden szombat este el tudod vinni a gyereket, az már jó, neten is lehet ismerkedni!!!
A gyerekkel meg el lehet menni virágot szedni, játazótérre, jön a jóidő, strandra, a gyereknek ezek is élmények Anyával!
Kertben szalonna sütés, zöldség ültetés, locsolás, tóba kavics dobálás...
Nagyon sajnalom, ami tortent.
Ezek olyan dolgok, amik mar megtortentek. Ilyenek miatt aggodni mar felesleges, mondhatnak azt is, h energiapazarlas.
Hiszek abban, h minden, ami tortenik, okkal tortenik.
Hogy tehetned boldogabba a gyerekkorat a semmibol?
Rendezz neki es az ovis baratainak mozidelutant! Hivj at par kislanyt, keszits mokas szendvicseket, sok ilyet talalsz a neten es nezzenek meseket dvd-rol! A parkba levinni is ingyen van. Hidd el, ha szereted, foglalkozol vele, jo lesz!
Atmenetileg probald elengedni a gondokat, mert megorulsz!
"mégis hogyan tehetném szebbé az életét"
Leginkább azzal, hgy abbahagyod az önsajnálatot. Ahhoz, hogy egy kisgyerek jól érezze magát, nem kell pénz. Elég, ha sétáltok közösen a környéken, megnézegetitek, hogy nyílnak a tavaszi fák-virágok, Hétvégén kirándultok valamerre (nem hosszú kirándulás, csak nagyobb közös séta), este közös meseolvasás, hétvégén közös főzőcskézés. Erre van szüksége. Figyelemre és szeretetre. Nem egy magába roskadt, az önsajnálattól "csöpögő" anyára. Bocs, ha erősen fogalmazok, de ez az igazság. Az iskola pedig nem mumus, ott is van játék és kacagás, nem csak kötelezettség, lesznek barátnők is.
Figyi. Attól, hogy egyedül neveled, még nem kell otthon szomorúan és magányosan tengődnötök. Menjetek el sétálni, kirándulni, játszótérre, találkozzatok ovis barátokkal, stb.
Én kettőt nevelek egedül, párom nincs, apuka sem törődik a gyerekekkel szinte semmit, de ha mégis, akkor azt oly módon, hogy bár ne tenné. Mégsem élem meg ezt tragikusan. A pénz engem is aggaszt, de sok móka nem kerül semmibe.
Merre laktok?
Túl sok az önsajnálat és a nyafogás! Nem hiszem el, hogy a nehéz helyzetben nem látod meg a megoldást! Mindenki látja, hogy mi tehetne, hogy jobb legyen! Apró dolgoknak tudsz örülni vagy nem akarsz? Elsősorban gyerekedért kell így látnod a világot, és magadért is!
Ha nagyon nem tudod a helyed, érdemes pszichológushoz fordulni, vannak szervezetek akik ingyen segítenek egyedülálló anyáknak!
Próbáld meg összeszedni magad, és igen! az egész élet küzdelem! akinek gyereke van hatványozottan!
Magadat kell összeszedni!!! Azért szerintem mama néha tud hétvégén este is vigyázni a gyerkőcre, hogy el tudj menni szórakozni. Esetleg csajokkal munkahelyről?
Azt írod kevés a pénzed. Rezsi majdnem 60 ezer. Nem tudom lakás vagy családi ház-e, de én mindkettőben laktam, mi 4-en vagyunk, ebből 2 gyerek, télen is max. 30 ezer volt a rezsim. Próbáld meg valahol a rezsit csökkentetni. Persze, ha hitel is van, az más, akkor tényleg nehéz.
Mindenképp pozítívan állj a dolgokhoz, másik pasit keresnék a helyedben, aki megjegyzi, hogy csinos vagy, de járhatnál edzeni, hát, nem tudom, nekem ez igen sértő lenne, aki szeret, plusz 5-10 kg-val is elfogad, az még nem a világ vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!