Nem hiszem, hogy ez "normális" lenne egy 2 évesnél. Mit tegyek, hogy tovább aludjon?
Eddig nem volt gond, este fél 10-től reggel 8ig vagy fél 9-ig aludt (éjjel 1-2 alkalommal azért mmég ébred), nappal meg 1-től 3-ig, fél 4-ig.
Pár napja viszont valami nagyon megváltozott. Fél 10-től 7ig alszik csak, és a délutáni alvás is lecsökkent másfél órára. Nagyon hirtelen történt. Pedig az életünkben semmi nem változott.
Mit tegyek, hogy többet aludjon legalább reggel? Ha nem alszik eleget, egész nap nyűgös és nem hiszem, hogy összesen 11-12 óra alvás elég egy majdnem 2 évesnek.
Lányom még csak 15 hós, de kevesebbet alszik mint a te gyereked...
Este 8.30-tól reggel 6-ig általában, és délben még másfél órát. Nagyon-nagyon ritka az, amikor ennél egy fél órával többet alszik.
Neki ennyi az alvásigénye, pedig még csak 15 hós.
Én nagyon irigylem azokat az anyukákat, mint pl. te is, kérdező, akiknek sokat alszik (aludt a gyereke). Örülj, hogy legalább eddig sokat aludt!
Az én gyerekem nagyon kis alvásigényű. 6 hós kora óta egy nap összesen 12 órát aludt (a nappali alvásokkal együtt), most hogy elmúlt 1 éves már csak 11-11,5 órát alszik egy nap a nappal alvással EGYÜTT!
Szóval örülj, hogy a tiéd kétéves koráig ilyen sokat aludt.
Elég neki ennyi.
Nincs olyan, hogy normális vagy nem normális alvás :-) Én képes vagyok 14 órát egyben aludni, a párom alig bír 6 óát aludni. Nem vagyunk egyformák. Ahogy a gyerekek sem azok, az én fiam is 2 éves, mormota mint én vagyok, ellenben ahogy bejött a jóidő, kint vagyunk történnek az izglmasabbnál izgalmasabb dolgok alig bírom legyűrni délben is és este is, kevesebbet alszik délben, azonnal kipattan a szeme, és mutogat, hogy menjünk tátá ki az udvarra moströgtönazonnal, nem is eszik! Két napja szinte csak vacsorázik,mert neki borzalmasan sok a dolga kint, nem ér rá. Este is szinte ájulásig szaladgált, a kádban ülve akart elaludni, már magától jött ki (ilyen sosem volt még) lefektettem, de félálomban is brümmögött, mert motorzott, reggel korábban ébred, mert dolga van, kint vannak a haverok, a madarak, a kutyák, cicák, motorok stb...nem érnek rá aludni sem :-)
Nem kell aggódnod:-)
Hát bevallom nekem is nehéz volt hozzászoknom, hogy kócosan már hajnalban átcsattog hozzánk a lányunk, bemászik közénk és rögtön olyan éber, hogy be nem áll a szája. Én meg csak pislogok ki a fejemből, mikor ő már rég a hasamon táncol. :D
Ez van, meg kell szokni. De ne aggódj, ennyi alvás is elegendő neki!
Sogornom lánya 1 éves kora óta nem igényeli a déli alvást.
Lányom 2 éves és este fél 10-tol reggel 7-ig alszik. Délben 1-1,5 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!