Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudom megtanítani a...

Hogyan tudom megtanítani a lányomnak hogy ne legyen ennyire irigy? Már rongyosra beszéltem a szám neki!

Figyelt kérdés

Teljesen kivagyok már ettől!:((( Komolyan szégyellek vele közösségbe menni,mert állandóan csak a "balhé" van. Akkor megyünk játszótérre is ha nincsenek sokan,vagy ismerősök vannak.

Ma is a hozzá "merészeltek" nyúlni más gyerekek a homokozójához,és ő mint valami fúria elkezdett visítani és rohant a csúszdáról,majd kitépte a gyerek kezéből!:( Semmit nem ad oda senkinek ami az övé,és iszonyat hisztit levág ha valamelyik gyerek hozzányúl.

Hiába magyarázom el neki 1000x hogy milyen csúnya dolog,és ő is játszik más játékával de nem érek el vele semmit.

Teljesen tanácstalan vagyok!!!:(((

2013. ápr. 16. 15:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Mennyi idős?
2013. ápr. 16. 15:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Hú, az én fiam is ilyen, ráadásul ha egy gyerek hoz másmilyen játékot, az is az "övé". Én is már csak akkor megyek a játszóra, mikor kevesen vannak. A fiam 3 éves, azóta ilyen, mióta kb. ötször volt az oviban. Ráadásul nekem még figyelnem kell a 22 hónapos húgára is. Ráadásul szórja a homokot, lökdösi a másikat, dobálja a kavicsokat. Egyszerűen nem tudok rá hatni. Legutóbb azt csináltam, hogy mondtam, na akkor most megyünk haza, elkezdtem pakolni a homokozót, akkor elkezdte mondani, hogy nem lesz rossz. Oké, mondtam maradunk, ha jó lesz. Fél óráig jól viselkedett, majd kezdte elölről, akkor tényleg összepakoltam és mentünk, persze nagy hiszit árán, na meg a kistesó se akart menni. Most azt fogom csinálni, hogy előre mondom neki, ha rossz lesz, elmondom neki miket nem csinálhat, ha nem tartja be, akkor rögtön megyünk haza. Kiváncsi leszek, mi lesz belőle.
2013. ápr. 16. 15:45
 3/8 A kérdező kommentje:

3éves,de nem jár még oviba.

Megcsináltam már én is hogy hazamentünk mikor hisztizett,de egész úton hazafelé ordított csinálta a műsort. Inkább nem is viszek neki sokszor játékot,de akkor meg szégyellem hogy ő elveszi a másét!:(

Ja és sajnos a lökdösődés nála is műsoron van! Nem durván csak nem akarja megérteni hogy a nála kisebbekkel nem lehet úgy játszani,és nem tudnak olyanokat mint ő.

2013. ápr. 16. 15:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Van tesója?
2013. ápr. 16. 16:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Nincs
2013. ápr. 16. 16:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha elveszi más játékát, menj oda, fogd kézen mond neki, hogy amíg irígy addig ő sem játszhat más játékával. Ha üvölt is csináld végig. Nem tudom, hogy milyen sokan szoktak ugyanarra a játszótérre járni, de ha tudsz olyan időpontot, amikor általában nem sok gyerek van, menjetek le,vegyél egy nagyobb csomag kekszet/ cukrot... vannak olcsóbbak is, nem kell a legdrágább és mond a lányodnak, hogy kínálja meg a gyerekeket. Ha add mindenkinek akkor .....vmi jutalom..... pl elmentek fagyizni, v amit szerezne. Az első gyerek után nagyon dícsérd meg, aztán ha adot kb mindenkinek, aki kért dicsérd meg nagyon.. így rávezeted, hogy osztozkodni jó :-)
2013. ápr. 16. 16:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem 3 éves a fiam, tudom min mész keresztül. kb 1,5 éves volt amikor kezdődött nála a lökdösődés, irigykedés, senki nem jöhetett fel hozzánk, mert visított, verekedett, énmár nem szívesen mentem vele sehova, égőnek éreztem, hogy ilyen, pedig rongyosra beszéltem a számat. Ugy éreztem mindenki más gyereke "normális". volt büntiszék, hazamegyün ha nem viselkedik rendesen, és mindíg elmondtam mit nem szabad, miért haragszok, és mi a csúnya viselkedés, nem lesznek barátai, Napközibe jár, ott sem barátkoztak vele, mert nem tudták kiszámítani mikor hogy viselkedik, aztán szó szerinte egyik napról a másikra megváltozott, semmi baj nincs vele a napközibe, nem vereszik, nem dobálózik, ha elmegyünk valahova mostmár ő adja oda a játékait(kivéve a motorját, az szent és sérthetetlen :-))csere berél, én is imádok vele menni gyerkek közé, mert nem kell stresszelnem, mikor bomlik meg. Persze most is van néha-néha hogy látom, ki fog tőrni, de már kontrollálja magát, napközibe is a gyerekek nyitnak felé, már együtt játszanak. Sokkal jobban érzi magát, látszik hogy boldog. Nem tudjuk mi hozta meg a változást, talán, hogy megérett, vagy a 1,5 év rongyosra beszéltem a számat. Reggelente, ha megyünk a napközibe, elmondom neki, hogy ha nem verekszik, nem csapkod, nem dopbálózik, akkor kap jutalmat (kinden tojás, vagy egy kis csoki) amugy is megkapná, mert szokott nasini, de így valamihez köti. Már ugy fogad, hogy - anya jól viselkedtem :-), egyből elmodnom milyen büszke vagyok rá büszke lehet magára stb...(mostmár 5 alkalomból 3 x nem is kéri a jutalmát, elmondom, hogy otthon van, majd vacsi után megkapja, de el is felejti), viszont ha nem viselkedik jól, akkor bünti van. Amit én megfigyeltem, hogy én is másképp beszélek vele, mióta elolvastam a beszélj ugy , hogy érdekelje, hallgasd ugy, hogy elmesélje c. könyvet. Rettentő nagy segítséget kaptam ettől a könyvtől. Valószínű sok dolog közrejátszott abba, hogy megváltozott,de nagyon örülök neki. Szerintem olvasd el a könyvet (én is könyvtárból vettem ki), illetve mondjad, mondjad neki, és nektek is lesz egy pont amikor beérrik erre. Mindíg előre elmondom, hogy várom hogy vislekedje, pl: elmegyünk játszóra, de akkor viszün homokozós játékot, ha osztozkodik a többiekkel, és akkor ő is játszhat másokéval . Én is megcsináltam azt, hogy ha ő nem adja oda, ő sem játszhat a máséval, ha a másik oda is adta, elvettem tőle, és visszaadtam a másik gyereknek, kzbe elmagyaráztam neki, miért történik ez, ha odaadta az övét, akkor játszahatott máséval, mindíg elmondtam, hogy visszaadja a másik gyerek, csak kipróbálja.
2013. ápr. 16. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:

ja, és ha odaadja a játékát elmondom neki pl:nagyon nehéz lehet neked odaadni a játékodat a másik is fiúnak, mert ugy érezheted, hogy nem adja vissza neked, de vissza fogja adni, és anya nagyon büszke rád, te is legyél büsze magadra. Jó kipróbálni az ő játékait? és egyből mondja igen anya, nekem is jó kipróbálni az játékait.

ez csa egy példa, de ez is a önyvből van, hogy ne kiotassuk, hanem próbálju megérteni hogy ő mit érezhet, és hagyju, hogy elmondhassa. Így nehéz leírni, de a könyv nagyon jó.

2013. ápr. 16. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!