Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ártok ezzel az 5éves fiamnak?

Ártok ezzel az 5éves fiamnak?

Figyelt kérdés
Arról van szó,hogy hamarosan jön a tesó(május 5re vagyok kiírva) és látom a nagyon h. már most problémás érezhet valamit mert állandóan jön utánam,nem tudok kimenni 5percre úgy h. ne jöjjön utánam.Úgy gondoltam kiveszem erre a kis időre az oviból,mert már csak ez a "kis időnk" van csak,h. ketten legyünk.Amúgy is messze az ovi,bicajjal hordom.Mellékesen velünk lakik anyósom is,aki eddig elhordta,de eléggé megingott felé a bizalmam,mert a hátam mögött olyan dolgot csinált amire nyomatékosan megkértem h. NE!!! Vélemények?
2013. ápr. 14. 22:07
 1/8 A kérdező kommentje:
A kérdés az akar lenni h. ugye azzal ártok-e ha ovi helyett velem tölti ezt az időt.
2013. ápr. 14. 22:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Kivenném a helyedbe. Legyetek együtt kettesben, az biztos megnyugtatná. És nem mellékesen, neked sem lehet túl kellemes biciklizni nagy hassal, 3 héttel a szülés előtt.

Anyósba meg nyomatékosítanám, hogy amit te mondasz, azt tartsa be.

2013. ápr. 14. 22:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha 3 hétre kiveszed az sok. Jön az anyák napja, gondolom ők is készülnek műsorral az oviba (igaz, lehet, hogy el se tudnál menni rá, ha épp akkor születik a tesó), meg az sok idő, kiesik a ritmusból, neki se lesz az jó. Szerintem inkább úgy old meg, hogy hamarabb elhozod néha, szervezel közös programot, így is sokat együtt tudtok lenni!
2013. ápr. 14. 22:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk ugy alakult, hogy betegség miatt nem járt oviba a fiam 2-3 hetet, meg ugy voltam, hogy nem is siettem vissza, orultem hogy velem volt. 1 honappal szulés elott. De: o már erre nem emlékszik, hogy akkor Vele Akartam lenni, amint elmult az ujdonság varázsa, 3 honap mulva már féltékenykedik, problémázik stb. Szoval nem érezte, hogy az miért volt, kb másfél hét után már oviba akart menni, bármit is találtam ki. Hosszu volt neki a gyerekek nélkul. De hát minden gyerek más, lehet, a tiédnek beválna.
2013. ápr. 14. 22:36
 5/8 anonim ***** válasza:

én csak csökkenteném. reggelizzen otthon, vidd 9re és hozd el f1kor. így jut is, marad is.

neki már kell az ovi, na meg a pici születése után hirtelen visszaesne az oviba, az még rosszabb lenne neki, akkor érezhetné úgy is, mint ha lepasszolnátok a kicsi miatt.

2013. ápr. 14. 22:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom,nem is akar menni,tényleg nem tudom mi legyen,most a héten itthon volt,mert beteg volt,még visszakell vigyem a dokihoz a hét közepén,addig agonizálhatok.De én jobban érezném magam,ha itthon lenne.Köszi az eddigi válaszokat :)Még várom a hozzászólásokat.:)
2013. ápr. 14. 22:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Biztosan nem venném ki.

Milyen érzés lenne neki, hogy 3 hétig otthon van anyával, aztán megszületik a tesó és ki van túrva, újra mennie kell? Ez nagyon megdobná a testvérféltékenységet. Ha meg akkor is otthon tartod, nagyon nehéz dolgod lesz. Az első hetekben épp elég egy pici baba gondozása az egész napos társasozás és játszóterezés helyett.

Ráadásul ha a fiad szeptember előtt született, ez az utolsó éve az oviban, napi 4 óra kötelező neki, orvosi igazolás nélkül ilyen hosszú időre nem is engedik el.

Vidd később, hozd hamarabb esetleg, de csak olyat vállalj, amit a tesó érkezése után is tudsz tartani, ne az ő kapcsolatukon csattanjon.

Ezt a pár hetet töltsétek minél tartalmasabban délután és hétvégéken.

Ha 3 éves lenne, azt mondanám, hogy tartsd otthon, de így.. Egy 5 éves gyereknek már kell az ovi, a korabeliekkel való játék, még ha otthon azt is mondja, nem szeretne menni.

6 éves és 10 hónapos fiúk anyukája (5,5 év van az enyémek között is)

2013. ápr. 15. 07:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Egész éjszaka ezen gondolkodtam,arra jutottam,amíg beteg itthon lehet,aztán megy és amíg nem jön a tesó.Aztán majd meglátom,marad 1-2hetet ha hazajöttem a hugival :) köszi a válaszokat!
2013. ápr. 15. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!