Ti átvinnétek másik óvodába vagy próbálnátok megoldani a helyzetet?
Kislányom 4 éves lesz, nagyon okos, de makacs és eleven. Akivel az oviban barátkozik, az a kislány sajnos nagyon neveletlen, azt csinál otthon, amit akar. Kedves, de végtelenül egyszerű az anyukája is. Nem az a baj, hogy nem értelmiségi szülők gyereke, hanem, hogy semmilyen kontroll sincs. Nekem is fárasztó nevelni, mindent elmagyarázni...büntetni meg nagyon utálok, de tudom, hogy muszáj és kell a gyereknek bizonyos korlát.
Amikor együtt öltöznek, akkor eszetlenkednek, futkosnak a folyosón, egyszerűen meg sem hallja a lányom ha rászólok. Már az óvónők is panaszkodtak. Ma is lerombolták a többiek játékát, futkostak a csoportban. Kaptak is büntetést. Most itthon is kapott, miután a héten ez a második alkalom, hogy amikor kihozom, akkor össze-vissza futkosnak az óvodából kifelé jövet. A másik anyuka nem is szól az ő gyerekére és nekem sincs jogom beleszólni az ő nevelésébe. de így néha úgy érzem, hogy semmit sem ér a nevelésem. Hiába kap itthon büntetést és ígéri, hogy legközelebb szót fogad, amikor együtt van a másik kislánnyal, akkor csinálja tovább.
Más okból is célszerűbb lenne ovit váltani, de nem tudom, hogy ez-e a megoldás. Ti elvinnétek vagy küzdenétek vele/velük?
Köszönöm a válaszod. Más oka is lenne, hogy váltsunk. Én is azt gondolom, hogy mindenhol lehetnek neveletlen gyerekek és valószínűleg lesznek is, főképp iskolában....A gyerekemnek akkor is be kellene tartani a szabályokat ha más nem is teszi.
Jó lenne ha kevésbé barátkoznának,de ez szerintem elkerülhetetlen a csoportban:-( Ja, meg mit mondjak a kislány anyukájának?
Köszönöm Neked is. Úgy döntöttem, hogy megküzdök a helyzettel, nem engedek az elveimből. Megbeszéltem a lányommal, hogy veszélyes a folyosón futni és ha a másik kislány fut, akkor az az ő baja lesz ha megsérül.
Amúgy meg költözés miatt válthatnánk ovit, de ott is lutri, hogy milyen gyerekek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!