Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az ovikba is van tavaszi/őszi...

Az ovikba is van tavaszi/őszi szünet, vagy csak az iskolákba?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 3. 13:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van az oviban is.
2013. ápr. 3. 13:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom nincs nekem 6 éves a kislányom és eddig soha nem volt. Téli szünet szokott csak lenni. És június 31 fele szokott bezárni az ovi , ügyelet szokott lenni másik oviban 2 hét. Ha valaki szeretne. Utána pedig agusztusban zárva van teljesen nyári szünetre. Szeptemberben pedig kezdődik .
2013. ápr. 3. 13:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenhol másképp van. Nálunk például mindig van szünet az oviban akkor, amikor a suliban őszi, tavaszi szünet van, de sok helyen nem így van. Elvileg az óvodának az ünnepnapokon, hétvégéken kívül folyamatosan nyitva kellene lennie.
2013. ápr. 3. 13:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Húsvétkor szokott még szünet lenni 1 nap úgye . Ami most is volt hétfőn :).
2013. ápr. 3. 13:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Felénk van sajnos,már előre félek,hogy fogom megoldani,ha elkezdjük az ovit.
2013. ápr. 3. 13:53
 6/9 zabmester ***** válasza:
100%

Elvileg nincs, gyakorlatilag általában van. Ugye sok gyereknek van iskolás testvére, ha ott szünet van, akkor a kisebbet sem viszik oviba, úgyis valakinek otthon kell maradni a kisiskolás nagytesóval. Ilyenkor előáll az a helyzet, hogy marad az oviban 10-15 gyerek, ezt meg általában megoldják úgy, hogy van 1-2 összevont csoport, és akinek dolgozni kell menni, és nincs, aki vigyázzon a gyerekre, az viheti, csak általában jelezni kell előre.

Legalább is nálunk így van. De elvben mindenképpen muszáj valamilyen felügyeletet biztosítani, hiszen a munkahelyeken általában nincs tavaszi meg őszi szünet, nem mindenki tud/akar szabadságot kivenni akkorra, úgyhogy kell lennie erre megoldásnak. Még a nyári záráskor is van ügyeletes óvoda, mert azt is biztosítani kell.

2013. ápr. 3. 14:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van. Ugyan ugy van minden szunet mint az iskolásoknak. A nyári szunet is 2 hónapos.
2013. ápr. 3. 14:30
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek:-).

Érdekes, hogy hol így, hol úgy van. Remélem, nálunk nem lesz szünet.

2013. ápr. 3. 16:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Óvodákban nincs tavaszi/téli/őszi szünet, úgy tudom, hogy törvényileg sem. Vannak az iskolai szünetek, amikor általában lecsökken a létszám, mert ahogy már más is írta, akinek iskolás testvére van, nem fogja vinni a kisebbet oviba. És ez valóban csoportösszevonásokkal jár, és ezt előre tudatják a szülőkkel is, és ilyenkor előfordul, hogy akinek nincs nagyobb tesója, az se viszi oviba ezeken a napokon a gyerekét, hogy ne kelljen más csoportba mennie, más óvónőkhöz, más gyerekek közé. Természetesen senki nem mondhatja azt neked, hogy ilyenkor nem viheted óvodába!
2013. ápr. 3. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!