Bárányhimlő lehet?
Kisfiam hátán 2 napja olyan apró pici piros pöttyök vannak meg ma a fenekén is láttunk olyan pattanán szerü izéket.
Ugye nem bárányhimlő ?
egyéb tünet nincs.
Csk aféltem az uramat mivel ő nem volt gyerekkorában ,és van egy 8 hónapos kislányunk is.
Holnap viszem dokihoz!
Ja én Voltam gyerekkoromban akkor elkaphatom?
És akkor kórházba kell vinni a kisfiamat?
Tudnál feltenni képet?
A fiamnak most volt himlője, összehasonlításképpen.
Szia! Az én gyerekeim is most lettek bárányhimlősek egymás után. Pici piros pöttyökkel kezdődik, amikből másnapra hólyagok lesznek és egyre több. A hólyagokban folyadék van és viszketnek. Nekünk fentről indult (1. nap arc, nyak, 2. nap: has, hát, fenék, 3. nap: láb). Nálunk mindkét fiú lázas volt első két nap.
Ha esetleg bárányhimlő, akkor olyan felnőttre veszélyes lehet, aki még nem volt. Cseppfertőzéssel terjed, nagyon könnyen el lehet kapni, a lappangás 2 hét. A férjedtől mindenképpen különítsd el amíg nem biztos.
A 8 hónapos baba elkaphatja, főként ha már nem szopik - ha szopik, akkor lehet hogy nem kapja el. Az én kisebbik fiam 1 éves és elkapta az 5 éves bátyjától.
Kórházba nem kell menni, csak ha valami szövődmény lesz. Mi háziorvoshoz mentünk, lázcsillapítást mondott és egy szájon át bevehető szert a viszketés ellen. Fiúknál figyelni kell a kukira, fenékre - ha ott is van akkor Betadine-nal fertőtleníteni kell.
Na szóval ma is viszketett neki a háta , de nem tött ki uj pötty !
dokinál sem voltunk !
Nincs láz se
És már mulik, azért éjszakára adtam neki 16 csepp Fenistilt mert 16 kg ,és bekentem neki a baba gyógyszertári fürdetőjével ,reméljük nem az de figyeljük
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!