Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bárányhimlő lehet?

Bárányhimlő lehet?

Figyelt kérdés

Kisfiam hátán 2 napja olyan apró pici piros pöttyök vannak meg ma a fenekén is láttunk olyan pattanán szerü izéket.

Ugye nem bárányhimlő ?

egyéb tünet nincs.

Csk aféltem az uramat mivel ő nem volt gyerekkorában ,és van egy 8 hónapos kislányunk is.

Holnap viszem dokihoz!

Ja én Voltam gyerekkoromban akkor elkaphatom?

És akkor kórházba kell vinni a kisfiamat?

2013. ápr. 2. 21:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Tudnál feltenni képet?

A fiamnak most volt himlője, összehasonlításképpen.

2013. ápr. 2. 21:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudok sajnos, de szerin tem nem az cska jobb félni mint beijedni!!
2013. ápr. 2. 21:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia! Az én gyerekeim is most lettek bárányhimlősek egymás után. Pici piros pöttyökkel kezdődik, amikből másnapra hólyagok lesznek és egyre több. A hólyagokban folyadék van és viszketnek. Nekünk fentről indult (1. nap arc, nyak, 2. nap: has, hát, fenék, 3. nap: láb). Nálunk mindkét fiú lázas volt első két nap.

Ha esetleg bárányhimlő, akkor olyan felnőttre veszélyes lehet, aki még nem volt. Cseppfertőzéssel terjed, nagyon könnyen el lehet kapni, a lappangás 2 hét. A férjedtől mindenképpen különítsd el amíg nem biztos.

A 8 hónapos baba elkaphatja, főként ha már nem szopik - ha szopik, akkor lehet hogy nem kapja el. Az én kisebbik fiam 1 éves és elkapta az 5 éves bátyjától.

Kórházba nem kell menni, csak ha valami szövődmény lesz. Mi háziorvoshoz mentünk, lázcsillapítást mondott és egy szájon át bevehető szert a viszketés ellen. Fiúknál figyelni kell a kukira, fenékre - ha ott is van akkor Betadine-nal fertőtleníteni kell.

2013. ápr. 3. 11:11
 4/5 anonim válasza:
Te már nem kaphatod el, ha már voltál. Ha tényleg bárányhimlő, akkor nálunk a Pox clin hab nagyon bevált. csökenti a viszketést és a felülfertőződst is megakadályozza. nem is maradt egy hegünk sem!
2013. ápr. 3. 20:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Na szóval ma is viszketett neki a háta , de nem tött ki uj pötty !

dokinál sem voltunk !

Nincs láz se

És már mulik, azért éjszakára adtam neki 16 csepp Fenistilt mert 16 kg ,és bekentem neki a baba gyógyszertári fürdetőjével ,reméljük nem az de figyeljük

Köszönöm a válaszokat

2013. ápr. 3. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!