Akinek benti kutyája van és kiviszi sétálni utána állandóan törli a lábát, hogy ne vigye be a piszkot? Főleg ahol kisgyerek van!
Mi tanyán lakunk, bejárós a kutya (óriás schnauzer), de csak a konyhába és az előszobába jön be. Mivel mi is gyakran jövünk/megyünk ki/be, adott esetben sáros gumicsizmával is, meg a tűzifa is eléggé koszol, ezért a konyha sajnos olyan amilyen. Én nem törölgetem a kutya lábát, nem lenne rá energiám naponta mondjuk 20 alkalommal... A gyerekek 1 és 3 évesek, a kisebbik a négykázlábazós korban van, alkalmanként felszedi a sárdarabkát, megvizsgálja, és igen, estére kifejezetten koszos a zonija meg a lábszárvédője. Van mosógép. Én ezen nem aggódom. Csak akkor mosdik a kutya, ha nagyon gáz a helyzet, pl múltkor egy tehenészetben voltunk és csupa trágyalé lett, na akkor ment egyenesen a zuhany alá.
A ti esetetekben szerintem az lenne a lényeg, hogy az új kutyának kijelölj világos határokat (most még az elején a legkönnyebb), hogy rögtön tudja, meddig mehet (pl csak az előszobába), így nem járkál össze mindent. De mivel ez nyilván lakáskutya volt azelőtt is, hogy megtaláltátok, biztosan ismeri a séta utáni lábtörlés/lábmosás rituáléját, és egy ilyen zsebkutyánál ez nem is gond, felkapod, beállítod a mosdóba, egy perc alatt kész van.
Nekünk még nincs gyerek, de a kutyát első perctől kezdve úgy szoktattuk, hogy séta után lábmosás következik, már magától ugrana be a kádba, ha felérné.:) A yorki még kisebb is, mint a miénk, úgyhogy könnyű megmosni séták után. Annyi, hogy szerintem ne hagy, hogy ki-be járkáljon. Naponta 3-4 alkalommal engedd ki, vagy vidd el sétálni és ennyi. Valószínűleg ezelőtt is benti kutya lehetett, úgyhogy nem is lesz igénye másra.
A gyerekkel én sem hagynám egyedül, de tulajdonképpen semmilyen kutyát nem hagynék egyedül egy gyerekkel még a sajátomat sem. Jól írták előttem, hogy le kell fixálni a határokat, ameddig elmehet a blöki vagy esetleg el is lehet keríteni egy bizonyos területen és így nem is kerülhetnek közel egymáshoz, ha te egy fél percig nem figyelsz valamiért. Azért a kutya érezze, hogy nem ő a főnök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!