Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 év körüli gyermekedet...

3 év körüli gyermekedet rábíznád olyan emberre akiről nem vagy meggyőződve, hogy betartana egy-két "szabályt" amit te kérsz?

Figyelt kérdés

Konkrétan anyósomról lenne szó. Ha találok munkát, akkor hamarosan őrá bíznám, de néha elbizonytalanodok, hogy jó lenne e. Lányomnak szemtapaszt kell hordania, s ezt felhelyezni mindennapos harc, amit anyósom nem biztos, hogy kiharcolna. A másik aggodalmam a napirend és az étkezés, mert nem egy jó evő a lányom, de a süti az jöhet, és félek, hogy anyósom adna neki (én nem szoktam, legfeljebb ha rendesen ebédel, de akkor meg már nem kéri, mivel jóllakott).

Ti mit tennétek/tettetek hasonló helyzetben?

2013. ápr. 2. 13:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Én beíratnám a gyereket bölcsődébe, (vagy óvodába)nem bíznám az anyósomra. Már csak azért sem mert nem vagy meggyőződve róla, hogy betartja a szabályokat, a másik pedig, hogy nem terhelném ezzel.
2013. ápr. 2. 13:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én anyósom sem tart be néhány,általam fontosnak vélt szabályt,viszont imád minket,és ezért rábíznám,mert tudom,hogy a fiam jó kezekben van nála.Az édesség valószínűleg örök harc lesz nálatok,viszont a szemtapaszt nem gondolom,hogy elbliccelné,hiszen attól az egészsége függ.
2013. ápr. 2. 13:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Szeptembertől megy óvodába, addig menne ez csak így, és anyukám is besegítene, nem mindig lenne vele. Anyukámra amúgy nem aggódom rábízni.
2013. ápr. 2. 13:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Múlt nyáron voltam ilyen helyzetben, és a bébiszitter mellett döntöttem. Anyósom is bármikor jöhetett a gyerekekhez, de a lány is mindig jelen volt. Benne megbíztam, mert mindig pontosan azt tette, amit kértem, és szakképzett volt, értett is a gyerekeim nyelvén. Anyósomnak már csak játszania kellett velük, ha jönni akart. Persze volt belőle kis sértődés (telefonban hallottam, hogy a férjemnek panaszkodik), de a gyerekek egészsége, jóléte fontosabb ennél.

Ha te is úgy döntesz, hogy nem anyósodat választod, akkor finoman kell tudtára adni, pl. úgy, hogy nem akarod fárasztani, és tudod, hogy nem könnyű most a kislányoddal. Ne az legyen kimondva, hogy nem bízol benne, még ha ez is az igazság.

Vagy ha van még időd dönteni, akkor kérd meg anyósodat, hogy mutassa meg, hogyan tenné fel a szemtapaszt (tedd hozzá itt is, hogy tudod, mennyire nem könnyű ez...).

Hagyd meg neki, hogy mi a napi menü, és kérd, hogy ahhoz tartsa magát. Kicsit vedd rafinált-panaszkodósra a figurát, és kérj tanácsot anyósodtól. Mondd el neki, hogy képzelje el, hogy a kislány nem hajlandó rendes tápértékű kaját enni, pedig nagy szüksége lenne rá, most van növésben, plusz még nincsenek is friss gyümölcsök, zöldségek, stb. Dicsérd anyósod főztjét, közöld vele, hogy az ő zöldséglevesét/főzelékét talán megenné a gyerek.

Ja, nekem az egyszer nagyon bejött, hogy elárultam anyósomnak, hogy egy közös rokonunk gyerekének elromlottak a fogai a sok édességtől, és milyen jó, hogy az enyémek nincsenek cukorra tömve, szegény kicsi hogy szenvedett a fogászaton, stb... Ezen nagyon elgondolkodott, és kevesebbet piszkál azzal, hogy a mi generációnk bezzeg kapott sok csokit, cukrot...

2013. ápr. 2. 13:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én anyósom is ilyen. Ha a gyerek nem akar aludni, akkor inkább elnézi, hogy fetreng órákig a kanapén, de nem viszi fel. Kenyérből alapból feleannyit ad neki, mint amennyit megeszik (peidg mindig elmondom, mennyit eszik általában a gyerek), majd pedig jöhet a csoki, cukor, csipsz. Na de van, hogy mégis rá kell bíznom, és mindenki túléli. Nem gyakran, de néha muszáj. Szerintem ti is kibírjátok valahogy szeptemberig, utána pedig már jó lesz.
2013. ápr. 2. 14:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nincs más megoldás, persze! Végülis felnevelte a férjedet!

Mi is sokmindenben máskép gondolkodunk anyósommal, de ez így normális. A szemtapaszt követeld meg, a többi meg nem vészes!

2013. ápr. 2. 15:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Általában így szokott lenni. Szerintem vedd lazábban a dolgot (tapasztalatból tudom, hogy nehéz), de nagy segítség ha nagyi vigyáz a kicsire, és szerintem fontos, hogy legyen köztük kapcsolat. Ha belefér anyagilag jól jön mellé a bébiszitter, de én nem erőltetném.
2013. ápr. 2. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!