Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek családi...

Mi a véleményetek családi napközi mint fejlesztő intézmények?

Figyelt kérdés
Bátorkodtam feltenni azt a kérdést amelyről ovonők egy fórumon dühtől elvakultan beszélnek. Kérdésem hogy szerintetek helyes az a feltevés hogy be kéne záratni az összes családi napközit és hogy nem fejleszt semmit a szülőt megtévesztő kócerájt

2013. márc. 31. 01:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Szerrintem össze sem lehet hasonlítani az ovit és a családi napközit.Szerintem mindkettő fejlesztő hatású.De szerintem a családi napközi a nehezen barátkozó gyerkőcöknek való,az ovi pedig azoknak akik feltalálják magukat mindenütt.A családi napközi sokkal meghittebb mint egy ovi,de mondjuk az oviban mindent megtapasztal a gyerek és ezáltal fejlődik,formálódik.
2013. márc. 31. 04:20
 2/23 anonim ***** válasza:
Én bölcsi helyett családi napközibe fogom a lányomat járatni. Szimpatikus volt.
2013. márc. 31. 05:53
 3/23 anonim ***** válasza:
Pedagógusként mondom, hogy ha megfelelő emberek működteti a családi napközit akkor épp olyan fejlesztő hatású lehet mint az óvoda, sőt néhány esetben fejlesztőbb, gyermek központúbb . Személy szerint nekem a "tanuljunk idegen nyelvet már magzati korban", "olvasson a gyerek már 2 évesen" stb. na ezekkel sokkal nagyobb bajom van mint a családi napközivel.
2013. márc. 31. 07:41
 4/23 anonim ***** válasza:

A családi napközi - ha rendes, tisztességes és hozzáértő vezeti - sokkal inkább szolgálja a gyerek érdekeit, mint egy átlagos óvoda. A kisgyereknek a játék a legfejlesztőbb tevékenység. Tökmindegy, milyen foglalkozásnak nevezett dolgot csinálnak az oviban, a gyerek a játékkal fejlődik, amit sokkal inkább meg tud tenni kisebb gyermeklétszám mellett, családias, meleg környezetben, mint egy full létszámos óvodában, ahol az óvónőnek harminc gyerekre kellene odafigyelnie. Legyen akármilyen hiperszuper óvónő, ez egyszerűen képtelenség, lássuk be.

Az én gyerekeim oviznak, mert egy fantasztikus alapítványi óvoda van a városunkban, ráadásul gyakorlatilag a szomszédban, de ha nem lenne, egy percig se gondolkodtam volna, csakis a családi napközit választanám.

2013. márc. 31. 07:48
 5/23 anonim ***** válasza:
Az én lányom családi napközibe jár.Hát én nem várom,hogy átkerüljön oviba :( Nagyon sokat fejlődött mióta ide jár,nagyon szereti,sokkal jobb,hogy csak 7-en vannak egy csoportba,mint majd oviba,ahol vannak vagy 30-an egy csoportban.Sokkal több figyelem jut a gyerekekre itt.
2013. márc. 31. 11:08
 6/23 A kérdező kommentje:

Egyes emberek azt mondják hogy mindegyik koceráj ahol moslékot adnak koszosak piszkosak a termek, az udvar a játékok. Nem fejlesztenek pedig megigérték .Csak a pénzt szedik be. Durván bánnak a gyerekekkel és nem szakképzett ovodapedagógusok vezetik. Tehát nyolc általánossal 120órás tanfolyammal meg egy kis pénzzel bárki vezethet csanát! A fent említett írások más emberek gondolatai és a mai nap folyamán elismerték hogy düh és sértődöttség van bennük rossz személyes tapasztalaik vagy talán félre sikerült vállalkozásuk kapcsán bár szászor leírták az okát.

Én másképpen gondolom én is azt mondom szakképzett személy vezese (ne 120órás vagy bébiszitter) ellenőrizzék gyakrabban a csanákat! És ne vegyünk minden csanát egy kalap alá mert vannak kivételek! Jók és rosszak is!Ezért nem kell minden csanát magán ovndát bezáratni

2013. márc. 31. 11:36
 7/23 anonim ***** válasza:
Kislányom is heti 3x délelött csanába jár. 9-en vannak, a vezető óvónő, állandóan vannak foglalkozások, ő is főz a gyerekeknek, 2 fogás van minden nap. Tisztaság van, figyelnek rájuk és mindig van idejük arra, hogy elmondják, mi történt, mennyit evett, mit csináltak, stb. Szerintem, mivel elég sűrűn vannak ellenőrzések, nagyobb tisztaság van, mint az ovikba.
2013. márc. 31. 12:19
 8/23 A kérdező kommentje:
szeretném megosztani veletek egy B nevü hölgy mondandóját ártalmas hazugság a csana rosszat tesz a gyerekekkel a hírdetések mézes mázasak és jók pedig nem azok a buta megvezetett szülő pedig fizet a semmiért. Íme egy óvónő válasza
2013. márc. 31. 12:34
 9/23 A kérdező kommentje:
tényleg buta megvezetett az a szülő aki családinapközibe iratja a gyerekét?
2013. márc. 31. 12:44
 10/23 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Ezt itt írták neked privibe?

Ez az óvónőt minősíti, nem azt a szülő, aki a legjobbat akarja a gyerekének. Szeptembertől ovis lesz a kislányom és szívem szerint itt hagynám a csanába. Mit ad át egy ilyen mentalitású óvónő a gyerekeknek, aki lebutázza a szülőket?

2013. márc. 31. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!