Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiad hány évesen kezdte az...

Fiad hány évesen kezdte az iskolát?

Figyelt kérdés
Előny vagy hátrány ha a középsőt kétszer járja? Csak idén kezdte az ovit, de alig járt, sokat volt beteg. Kiscsoportos nem volt. Bent nem alszik ebéd után elhozzuk. Kimagasló az értelme, logikája, de szociálisan van hova fejlődnie. Azt tanácsolták, járja esetleg újra a középsőt, mert jót tenne neki. Ez igaz lenne? Tényleg ' kínlódna' még nagycsoportban?
2013. márc. 26. 21:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Inkább a nagycsoportot ismételje, ha egyáltalán szükség lesz rá addig. 1 év hosszú idő, addig sokat fejlődik egy ilyen korú gyerek.
2013. márc. 27. 09:49
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia! Az én fiam nyári, és 4 évig járt oviba, a középsőt ismételte, bár ő vegyes csoportba járt, így ez nem volt olyan „feltűnő”, nem kellett más gyerekekhez áttenni. Ő is nagyon érdeklődő, okos gyerek, de nehezen alkalmazkodó típus („szociálisan fejletlen”?), és nálunk nem volt kérdés, hogy maradjon még egy évet. Én azt gondolom, minél többi időt tölthet egy gyerek szabad játékkal, annál jobban fejlődik, nem hiszek a szisztematikus fejleszgetésben egészséges gyerek esetében (ilyen-olyan füzetek töltögetése, iskolásat játszani, hogy szokja milyen lesz).

Sőt, azt is gondolom, hogy jó az, ha egy gyerek már vágyik az iskolába, és lehet, hogy van olyan, akinél ez hamar eljön, másnál később. Elsőben nálunk volt gyerek, aki 6 évesen teljesítménykényszeres volt, és kiválóan bírt egy helyben ülni 45 percig, de olyan is, aki 7 évesen kínlódott ettől. Szerintem a „sima” iskolákban elvárt dolgok eléggé megviselik még az iskolaérett gyereket is, nem hogy azt, aki esetleg kicsit kevésbé tud alkalmazkodni még.

2013. ápr. 16. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!