Fiad hány évesen kezdte az iskolát?
Szia! Az én fiam nyári, és 4 évig járt oviba, a középsőt ismételte, bár ő vegyes csoportba járt, így ez nem volt olyan „feltűnő”, nem kellett más gyerekekhez áttenni. Ő is nagyon érdeklődő, okos gyerek, de nehezen alkalmazkodó típus („szociálisan fejletlen”?), és nálunk nem volt kérdés, hogy maradjon még egy évet. Én azt gondolom, minél többi időt tölthet egy gyerek szabad játékkal, annál jobban fejlődik, nem hiszek a szisztematikus fejleszgetésben egészséges gyerek esetében (ilyen-olyan füzetek töltögetése, iskolásat játszani, hogy szokja milyen lesz).
Sőt, azt is gondolom, hogy jó az, ha egy gyerek már vágyik az iskolába, és lehet, hogy van olyan, akinél ez hamar eljön, másnál később. Elsőben nálunk volt gyerek, aki 6 évesen teljesítménykényszeres volt, és kiválóan bírt egy helyben ülni 45 percig, de olyan is, aki 7 évesen kínlódott ettől. Szerintem a „sima” iskolákban elvárt dolgok eléggé megviselik még az iskolaérett gyereket is, nem hogy azt, aki esetleg kicsit kevésbé tud alkalmazkodni még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!