Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiad hány évesen kezdte az...

Fiad hány évesen kezdte az iskolát?

Figyelt kérdés
Előny vagy hátrány ha a középsőt kétszer járja? Csak idén kezdte az ovit, de alig járt, sokat volt beteg. Kiscsoportos nem volt. Bent nem alszik ebéd után elhozzuk. Kimagasló az értelme, logikája, de szociálisan van hova fejlődnie. Azt tanácsolták, járja esetleg újra a középsőt, mert jót tenne neki. Ez igaz lenne? Tényleg ' kínlódna' még nagycsoportban?
2013. márc. 26. 21:14
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Magától megtanult majdnem folyékonyan olvasni, írni is tud pár betűt. Összead, kivon magától. Félek, unni fogja az ovit, vagy hogy visszafejlődik.
2013. márc. 26. 21:16
 2/12 anonim ***** válasza:
Én a középsőt nem járatnám kétszer, a nagycsoportot esetleg, ha van rá indok, de a középsőt minek?!
2013. márc. 26. 21:17
 3/12 A kérdező kommentje:
Akkor inkább a nagycsoportban ismételjen?
2013. márc. 26. 21:22
 4/12 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele, hogyha a gyerek esze megvan ahhoz, hogy mehessen tovább (és erről a pedagógusok is így vélekednek), akkor nagyon kár visszatartani, hátráltatni. Az én fiam május 30-án lett 6 éves, még abban az évben szeptemberben elkezdte az iskolát. Tulajdonképpen egy hónap híján 6 évesen végezte el az első osztályt kitűnő eredménnyel. Pedig anno nekem is mondogatták, hogy legyen év vesztes, mert mennyire jó az, ha még egy évet ovis lehet a gyerek, nem kell semmit csinálnia. Hát hogyne... Szocializálódni bármilyen közösségben tud, nem kell ahhoz a kisebbekkel összezárni.
2013. márc. 26. 21:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Márciusban tölti a hatot. Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még.
2013. márc. 26. 21:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Az enyém júniusban tlti a 6-ot, alig járt be kiscsoportba, mert itthon voltam a kistesóval. Viszont most a nagycsoportot full szorgalommal csinálja. Szeptemberben kezdi az iskolát, már kaptunk papírt az oviból, hogy javasolják neki a sulikezdést. Amúgy nagyon unná már magát az oviban, számol, le ír néhány szót, pedig nem erőltetjük. Mivel nálunk vegyes a csoport szerintem rosszabbul járna ha maradna. Sok lesz a kiscsoportos akik félek, hogy visszahúznák. De ha csak kortársai lesznek a csoportban akkor nagyon vissza nem húzzák. Én a nagycsoportot járatnám kétszer amúgy, ha kéne.
2013. márc. 26. 22:09
 7/12 Jégtánc ***** válasza:
6 évesen mindkettő.
2013. márc. 26. 23:01
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem késtek mert az egyik augusztusi a másik novemberi, picurkám márciusi de már most eldöntöttem hogy nem fogom adni iskolába. Ő is késni fog addig jó míg ovis utána már megszűnik úgy mond a felhőtlen gyermekkor mert vannak kötelességek amiket meg kell csinálni.
2013. márc. 27. 05:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Nagyfiam augusztusi,így csak 7 évesen mehetett iskolába.

Hogyha olyan oviba írattam volna be(ha tudom előre),ahol normális iskola előkészítő van nagy csoportban,és a 4 év alatt nem 6 óvónője lett volna,lehet,hogy engedtem volna már 6 évesen.De így kellett neki az a plusz egy év!

2013. márc. 27. 08:20
 10/12 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok,

lehet,hogy én nem értem,amit írsz,de mit jelent nálatok,hogy 2x járja ezt vagy azt a csoportot?

A fiam ovijába volt kiscsoport,kis-középső,nagy-középső,és nagycsoport.

Nem jártak semmit 2x.Az a csoporttársa,aki májusig betöltötte(régi rendszer szerint) a 6 évet,és akin látták,hogy iskola érett,az a nagy-középső csoportból(3.évben) délelőttönként átment a nagy csoportosokhoz,felkészítőre.

Nálatok nem 4 csoport van?

A kisebb tesó novemberi,majdnem 4 évesen kezdte szeptemberben az ovit,ő csak 3 évet fog járni.

2013. márc. 27. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!