Győr környéki ovisok könnyebb győri beiratásánál a tartózkodási hely bejelentése működik?
Figyelt kérdés
Győr környéki kistelepülésen élünk. A családi és munkahelyi okok miatt mindenképpen Győrbe szertném járatni a kisgyermekemet. De sajnos, ha nem győri, nem sok esély van a beiratásra. Egy oviban kaptam a tippet, hogy jelentkezzem be a szüleimhez tartózkodási helyként (korábban ideiglenes lakcím)a gyerekkel együtt, és akkor körzetesként fel kell venniük.
Ez a lakcímváltozás később hivatalos ügyekben lehet hátrány? Vagy ha az állíndó megmarad, akkor nem?
2013. márc. 25. 09:05
1/2 anonim válasza:
Mi is Győr mellett lakunk faluba.Amikor a fiam megszületett,én is csak tartózkodási helyként voltam bejelentkezve állandó lakcímem Győr volt.Nekem hivatalos ügyeknél ez nem volt hátrány.De viszont ez a kettőség manapság teljesen megszokott mert nem csak óvodai beíratásnál csinálják,hanem az élet más területein is,mert sajnos sokszor nem lehet dolgokat megoldani ennélkül.Ha be is jelentkeztek Győrbe,szerintem az állandó lakcímed tartsd meg mindenképpen!
2/2 anonim válasza:
Bocsi, nem győri vagyok. de nálunk ugyanez volt, csak Debrecenben. Bejelentkeztem a lányommal ideiglenes lakcímre Debrecenbe, az állandó pedig maradt a tényleges. Minden gond és kérdés nélkül felvették a lányomat bölcsibe, majd oviba is, és semmilyen fennakadás (hivatalos ügyeknél) nem volt az ideiglenes cím miatt. Annyi apró kellemetlenség volt csak benne, hogy amikor ki akartak jönni bölcsinél terepszemlére, akkor azt meg kellett oldanom, valami ürüggyel, hogy ne jöjjenek (mi éppen festettük az egész házat, majd elutaztunk, nyár volt). Mert az ideiglenes címen nem volt berendezett gyerekszoba, kicsit ciki lett volna, nem is lett volna mit megnézniük. És tuti bukta lett volna rögtön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!