Bölcsődébe felvétel melyik lakcím alapján?
Szolnokon lakunk (jelenleg).
15. kerületi az állandó lakcíme és nekem is.
15. kerületi bölcsiben van várólistán. Jövő szeptemberben esedékes a bekerülése.
4. kerületben dolgozom.
A bölcsik általában csak az állandó lakcímen ott élőket fogadja, persze hallottam már kivételt.
Mi a 22. kerületben lakunk, de itt esély sincs,hogy felvegyék ideiglenes lakcímmel, így vihetem be az ikreimet a 8. kerületbe, ahol az állandó címünk van. Érdekes lesz:(
Elsősorban az állandó lakcím szerintieket veszik fel a bölcsibe. Ha marad szabad hely, akkor jöhetnek az ideiglenes lakcímesek, és ha még mindig van hely, akkor lehet próbálkozni azzal, hogy a szülő munkahelye szerinti bölcsi.
Mivel a legtöbb településen már az állandó lakcímeseknél is túljelentkezés van, innentől a másik 2 kategória már leginkább csak elméleti marad.
A mi kerületünkben (Bp. 13.) van elegendő hely az állandó lakcímeseknek, viszont aki nem ott lakik, hanem a szülők dolgoznak a kerületben, őket csak fizetősre veszik fel. Ez viszont igencsak húzós: 3.026 Ft gondozási díj + 526 Ft étkezési díj/nap, benne van az önkormányzati rendeletben. Kerületieknek ingyenes a bölcsi.
Köszi a válaszokat!
Elvileg már felvették, mivel önkormányzati cégnél dolgozom, de át kell jelentenem. Ebben csak az a bosszantó, hogy csak oda tudom beíratni, mivel ott dolgozom! Felháborító, hogy azért kell ide-oda ki-be jelentkezni (mert oviba már Maglódra fog járni), mert itt nincs bölcsőde . Nem az van, hogy a kerületi jobban tetszik, hanem, mert nincs más lehetőség,a közelben lévő magánbölcsi 50-60 e+ étkezés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!