Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvoda, iskola? Én nem értem...

Óvoda, iskola? Én nem értem már. Lent részletezem.

Figyelt kérdés

A minap volt szülői a bölcsiben, ott volt most szó az óvodai beiratásról. Ugyebár akinek a gyermeke dec.31-ig betölti a 3 évet, az mehet.

De mondta az óvoda igazgató, hogy 3 évet járhat csak óvodába. A barátnőm kislánya decemberi, ha szobatiszta, akkor mehet szeptemberben, ha nem, akkor december-január körül. De akkor hogyan számolják a 3 évet? Mert így nem lesz még 6 éves sem, ha letelik a 3 év. Vagy nem tanév, hanem naptári év számít? Vagy hogy van ez?

2013. márc. 22. 20:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Most azt találták ki, hogy amelyik gyerek betöltötte a 6 évet, annak kötelező lesz iskolába menni, ha átment az iskolaérettségi teszten. Mert eddig sok szülő kitalálta, hogy még inkább ne menjen a gyerek, mert...

Hallottam olyat, hogy a nagycsoportban 30 gyerekből 20 maradt. Másokat meg nem vesznek fel az óvodába, mert nincs hely.

Szerintem így kell érteni, hogy 3 évet járhat csak. Természetesen, ha nagycsoportban úgy találják, hogy még nem iskolaérett, akkor visszafogják.

2013. márc. 22. 20:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha a kislány decemberi, akkor évvesztes, tehát 4 évet jár majd oviba, általában a kiscsoportot kétszer. Nálunk így van.
2013. márc. 22. 20:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én lányaim is decemberiek, és ők 3 év 9 hónaposan kezdhették az ovit. 6 év 9 hónaposan kezdik az iskolát. Nem járnak 4 évig oviba.

HA nálatok felveszik a gyereket 3 éves koruk előtt, az mázli. Nálunk ilyen nincs. És a helyet sem tartották fönn januárig, mert sok a gyerek. És sok helyen van ez így.

Amúgy valóban azt akarják megakadályozni ezzel a 3 év ovival, hogy "csak úgy" ne tartsák vissza a szülők a gyereket a "játsszon még egy évet" kijelentéssel, miközben a 3 éveseknek meg nincs hely az oviban, mert még a 7 évesek is ott vannak.

2013. márc. 23. 10:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is. Én meglepődtem, mikor mondta barátnőm, hogy most akarja oviba íratni a kislányt. Az én lányom februári, ő jövő szeptemberben kezdi csak az ovit, 3,5 évesen, így az iskolát is majd 6,5 évesen fogja.
2013. márc. 23. 11:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk elvileg felveszik 2,5 évesen a gyereket, ha mind a két szülő dolgozik, és a gyerek szobatiszta. Mert nincs bölcsi, és a törvény szerint 2 év feletti gyermekeknek az önkormányzat nappali gyermekfelügyeletet kéne, hogy biztosítson. Az más kérdés, hogy ez elég kevés helyen valósul meg. Sajnos nekem egyik gyerekem sem lett 2,5 éves korára szobatiszta. Így 3 évesen kezdtük. De mázlink volt, mert én is hallottam, hogy sok helyen csak szeptemberben veszik fel a gyerekeket. Hogy addig mit csinálsz a gyerekkel, ha teszem azt februárban volt 3 éves, az senkit sem érdekel.
2013. márc. 23. 15:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Náluk nincs ilyen baj, mert most bölcsis a lány. Csak mondta barátnőm, hogy mivel ő most várja a kistesót, így meg van szabva, meddig alhat ott a nagy a bölcsiben. És mivel utána már csak ebéd utánig maradhat, így inkább oviba íratja. De szerintem ott is kérni fogják, igy vigye haza.
2013. márc. 23. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!