Ilyen korú gyerekekre még vigyázni kell?
A 12 évest simán szerintem. A 6 éveseket lehet még túlfélteném..de fene tudja (még csak várom a babát :) ).
Igazából ismerni kell a gyerekeket jobban ehhez + kérdés, hogy szoktak e (töltöttek e már) 10-20-30-x perceket egyedül tölteni.
Addig talán ráhagynám, míg elszaladok a boltba, de lehet még annyira sem, több óra hosszára meg főleg nem.
És ha hirtelen valami nagy gond adódik, akkor mit tud egy 12 éves csinálni? Történetesen valami veszélyhelyzet. Szegény 12 éves is gyerek. Soha nem azt kell nézni, hogy általánosan milyenek a gyerekek, hanem ha adódik egy váratlan, netán veszélyes helyzet, akkor van ott valaki, aki ebben a helyzetben ott van a dolgok magaslatán vagy nincs.
Szerintem kellene egy idősebb felügyelet.
A 12 évest már otthon lehetne hagyni egyedül, de a hatéveseket én sem hagynám, és a 12 évesre sem bíznék rá hosszabb időre két kisgyereket.
Egyébként hogyhogy nincs tavaszi szünet nálatok? Azért az egyetemeken is van ám. Igaz, nálunk pont nem úgy jön ki, mint a közoktatásban, húsvét hétfő utáni napokon van nálunk a szünet, a közoktatásban meg az azt megelőző héten azt hiszem szerdától következő hét keddig van a szünet.
Igen, kell a felnőtt felügyelete, akkor is, ha megbízható a 12 éves. Egyedül már otthon maradhatna, de a két 6 évesre nem tud váratlan helyzetben vigyázni. Ha mégis, akkor is benne lennének este a Fókuszban, ha baj történne, és ez nem vicc. Javítsatok ki, ha rosszul tudom, de szerintem a törvény is azt írja elő, hogy 14 éves kor alatti gyermekre nem szabad kisebb gyerek felügyeletét rábízni. Ha baj van, a szülők mehetnek a börtönbe, mert az ő felelősségük a kiskorúak biztonsága. Persze nem ez lenne a legnagyobb problémájuk baj esetén, tudom...
Szóval nem túlaggódás! De nyugodtan megteheted, hogy azokon a napokon, amikor dolgod van, egyeztetsz a szülőkkel, hogy x órára mást keressenek. Szerintem könnyebb megoldani, ha nem egész nap kell ugyanannak vigyázni rájuk. Egyébként sem lesz semmi biztosan semmi baj, neked semmi dolgod nem lesz velük, te lennél a "biztonsági tartalék" váratlan gubanc esetére szerintem, mert nem babák már. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!