Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen korú gyerekekre még...

Ilyen korú gyerekekre még vigyázni kell?

Figyelt kérdés
12 éves fiú (rendes,jól nevelt), 6 éves ikerlányok (egyik visszafogottabb, másik kicsit rosszalkodósabb, de nem rossz). Amíg anya,apa dolgoznak, nem lehet a 3 gyereket otthon hagyni, mindenképp kell felügyelet? Szerintem nem, de szerintük igen.
2013. márc. 22. 09:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet. Én 13 évesen vigyáztam a sokkal kisebb testvéremre, mint a 6 éves ikerlányok. Meg amúgy egy 6 évesnek is el lehet már magyarázni a dolgokat. Pár óráról van szó, gondolom.
2013. márc. 22. 09:37
 2/10 petera6 ***** válasza:

A 12 évest simán szerintem. A 6 éveseket lehet még túlfélteném..de fene tudja (még csak várom a babát :) ).

Igazából ismerni kell a gyerekeket jobban ehhez + kérdés, hogy szoktak e (töltöttek e már) 10-20-30-x perceket egyedül tölteni.

2013. márc. 22. 09:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Addig talán ráhagynám, míg elszaladok a boltba, de lehet még annyira sem, több óra hosszára meg főleg nem.

És ha hirtelen valami nagy gond adódik, akkor mit tud egy 12 éves csinálni? Történetesen valami veszélyhelyzet. Szegény 12 éves is gyerek. Soha nem azt kell nézni, hogy általánosan milyenek a gyerekek, hanem ha adódik egy váratlan, netán veszélyes helyzet, akkor van ott valaki, aki ebben a helyzetben ott van a dolgok magaslatán vagy nincs.

Szerintem kellene egy idősebb felügyelet.

2013. márc. 22. 09:41
 4/10 krisztivan ***** válasza:
Nevelés kérdése.Ha eddig is volt a 12 évesnek"joga"hogy rászoljon a kicsikre és nekik "engedelmeskedni" kellett akkor lehet otthon lehetne hagyni őket.De ez függ az összes gyerek habitusától is:-)
2013. márc. 22. 09:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kicsik szótfogadnak a nagynak, akkor talán otthon merném hagyni őket, de akkor sem egész napra.
2013. márc. 22. 09:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
elsőre, egy egész napra nem hagynám őket otthon. mindig hosszabb időre, hogy ők is szokják a helyzetet. 12 éves hiába jól nevelt, tudni kellene, ténylegesen mit csinál, figyel-e a "kicsikre", amíg a szülők nincsenek otthon. amúgy miért nem járnak suliba?:) vagy ez nyári program lenne?:) ha egész napra, akkor meg megbeszélném velük, hogy 1-2 óránként hívjuk őket.
2013. márc. 22. 09:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tavaszi szünet lenne. Én egy egyetemista lány rokon vagyok és meg lettem kérve hogy vigyázzak rájuk, de nekem akkor még óráim lesznek, nálunk nincs ilyen tavaszi szünet, csak a húsvét hétfő. És a szülők egyedül meg nem akarják hagyni a gyerekeket, pedig a 12 éves fiú eddig is ügyesen terelgette a lányokat, felnéznek rá, szót fogadnak neki, ő az istenített nagytesó :)
2013. márc. 22. 10:05
 8/10 anonim ***** válasza:
értem. hát szerintem a szülők jobban tudják, persze te mondhatod, hogy nem érsz rá, teljesen jogos, de ha ők úgy érzik, akkor kell valaki a gyerekek mellé. egyébként nem tartom túl aggódásnak, normális tőlük.
2013. márc. 22. 10:06
 9/10 zabmester ***** válasza:

A 12 évest már otthon lehetne hagyni egyedül, de a hatéveseket én sem hagynám, és a 12 évesre sem bíznék rá hosszabb időre két kisgyereket.

Egyébként hogyhogy nincs tavaszi szünet nálatok? Azért az egyetemeken is van ám. Igaz, nálunk pont nem úgy jön ki, mint a közoktatásban, húsvét hétfő utáni napokon van nálunk a szünet, a közoktatásban meg az azt megelőző héten azt hiszem szerdától következő hét keddig van a szünet.

2013. márc. 22. 10:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, kell a felnőtt felügyelete, akkor is, ha megbízható a 12 éves. Egyedül már otthon maradhatna, de a két 6 évesre nem tud váratlan helyzetben vigyázni. Ha mégis, akkor is benne lennének este a Fókuszban, ha baj történne, és ez nem vicc. Javítsatok ki, ha rosszul tudom, de szerintem a törvény is azt írja elő, hogy 14 éves kor alatti gyermekre nem szabad kisebb gyerek felügyeletét rábízni. Ha baj van, a szülők mehetnek a börtönbe, mert az ő felelősségük a kiskorúak biztonsága. Persze nem ez lenne a legnagyobb problémájuk baj esetén, tudom...

Szóval nem túlaggódás! De nyugodtan megteheted, hogy azokon a napokon, amikor dolgod van, egyeztetsz a szülőkkel, hogy x órára mást keressenek. Szerintem könnyebb megoldani, ha nem egész nap kell ugyanannak vigyázni rájuk. Egyébként sem lesz semmi biztosan semmi baj, neked semmi dolgod nem lesz velük, te lennél a "biztonsági tartalék" váratlan gubanc esetére szerintem, mert nem babák már. :)

2013. márc. 22. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!