Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szabad e rácsapni egy 4éves...

Szabad e rácsapni egy 4éves gyerek kezére hogy nem szabad?

Figyelt kérdés

#fegyelmezzünk
2013. márc. 21. 16:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2013. márc. 21. 16:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
szabad, de nyilván nem nagyot.. meg gondolom ez fefogás kérdése is. Van aki biztos nem tenné.
2013. márc. 21. 16:37
 3/14 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem gyerekfüggő is, az enyémnek nem lehet, mert egyszerűen nem bIrja, sokkal többre megyek, ha leguggolok és elmagyarázom neki.
2013. márc. 21. 16:42
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
néhány rászólás után, ha mégsem fogad szót ... és csak jelzés értékű/erejű rácsapás, nehogy dühből!
2013. márc. 21. 16:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is,ha olyat csinál,jelzés célzattal kaphat.Nekem volt olyan,mikor kifutott az autó elé a kisfiam,hogy kapott a kezére.Ez életveszélyes,amit tett.
2013. márc. 21. 17:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szabad csak nem mindig van értelme én fiam röhög ha a kezére ütök valamiért,így a fenekére szoktam akkor megszeppen és rájön nem kéne igaz Ő még csak 2 éves.
2013. márc. 21. 18:35
 7/14 anonim ***** válasza:
71%

Az előző is írja : erőszakot alkalmazni "szabad", csak nincs értelme.

Kérdem én: akkor minek? Mit érsz el erőszakkal?

A probléma megoldások közül két módszer a gyermeknevelésben:

elmagyarázod neki;

avagy nem veszel részt a játszmában, kivonod magad abból.

2013. márc. 21. 18:46
 8/14 anonim ***** válasza:
63%
ejnye-bejnye és magyarázat nem mindig jön be,sőt a gyerekek nagy részénél muszáj néha egy fenékre esetleg akinél bejön kézre legyintés,tininél pofon enélkül nincs rendes nevelés,ha csak nem egy angyal a gyerek ami igen ritka
2013. márc. 21. 18:55
 9/14 Snapette ***** válasza:
52%

7-nek: van gyereked?

Csak azért kérdem, mert nem minden gyerek és nem minden esetben fogékony a magyarázatra. Neki most csoki kell, ő még maradni akar, ő most menni akar,, ő most rajzolni akar, satöbbi, és nem érdekli, hogy mindjárt ebédelünk, vagy menni kell, vagy maradni kell, vagy most aludni kell, mert ő AZT AKARJA, magyarázhatod. És van, amikor nem vonhatod ki magad, mert ha öltözni kell, mert indulni kell a munkába-oviba-bárhova, akkor az idő kötött, és nem lehet órákig várni a szeszély elcsitulására. Az sem megoldás, hogy minden esetben kivárom, amíg neki is kedve lesz azt tenni, amit kéne, mert akkor sosem tanulja meg, hogy márpedig időnként azt kell csinálni és akkor, mikor anyuka mondja.

Szerintem természetesen szabad rácsapni a kezére, ilyenkor sosem a fájdalom okozása a cél, hanem a megdöbbenés kiváltása, hogy úgymond kikapott, mert valami rosszat tett, és inkább te csapj kétszer a kezére, mint egyszer nyúljon a konnektorba.

2013. márc. 21. 20:24
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha már más nem használ akkor igen.

Én csak fenyegetni szoktam vele a lányomat(bár ő ha erősebben rászólok abbahagyja amit nem szabad)és ő nevetve tartja a kezét :)szóval ez nem jönne be nálunk.

2013. márc. 21. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!