Szabad e rácsapni egy 4éves gyerek kezére hogy nem szabad?
Az előző is írja : erőszakot alkalmazni "szabad", csak nincs értelme.
Kérdem én: akkor minek? Mit érsz el erőszakkal?
A probléma megoldások közül két módszer a gyermeknevelésben:
elmagyarázod neki;
avagy nem veszel részt a játszmában, kivonod magad abból.
7-nek: van gyereked?
Csak azért kérdem, mert nem minden gyerek és nem minden esetben fogékony a magyarázatra. Neki most csoki kell, ő még maradni akar, ő most menni akar,, ő most rajzolni akar, satöbbi, és nem érdekli, hogy mindjárt ebédelünk, vagy menni kell, vagy maradni kell, vagy most aludni kell, mert ő AZT AKARJA, magyarázhatod. És van, amikor nem vonhatod ki magad, mert ha öltözni kell, mert indulni kell a munkába-oviba-bárhova, akkor az idő kötött, és nem lehet órákig várni a szeszély elcsitulására. Az sem megoldás, hogy minden esetben kivárom, amíg neki is kedve lesz azt tenni, amit kéne, mert akkor sosem tanulja meg, hogy márpedig időnként azt kell csinálni és akkor, mikor anyuka mondja.
Szerintem természetesen szabad rácsapni a kezére, ilyenkor sosem a fájdalom okozása a cél, hanem a megdöbbenés kiváltása, hogy úgymond kikapott, mert valami rosszat tett, és inkább te csapj kétszer a kezére, mint egyszer nyúljon a konnektorba.
Ha már más nem használ akkor igen.
Én csak fenyegetni szoktam vele a lányomat(bár ő ha erősebben rászólok abbahagyja amit nem szabad)és ő nevetve tartja a kezét :)szóval ez nem jönne be nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!