15 hónapos fiú gyermekem 8 kg és 76 cm. Van akinek hasonlóan pici a gyereke?
1 évesen a kisfiam 8 kg és 77 cm volt, 2 évesen 10 kg és 87 cm, 3 évesen 12,2 kg, és 95 cm. 2950 g és 50 cm volt születésekor.
1 éves kora után már nem kapott tápszert, házi tejet kapott, és mindent evett (szinte), amit mi. Ilyen alkat, eszik rendesen, jó kedvű, kiegyensúlyozott kis srác. Meg hát amennyit megy...
Nem is hízott?
Az én gyerekeim sem nagyok, főleg a lányom kisebb fajta: 1 évesen nem volt 8 kg és 68 cm volt,
15 hósan 8400 gr és 72 cm volt, most 4,5 évesen is csak 13 kg és 96 cm. (szül 2800 gr és 47 cm)
Ikerfiaim:8800 gr 76 cm (szül 2000 gr 44 cm) és 10 kg 78 cm (2500 gr 46 cm szül). Ők egy hónappal előbb születtek.
Viszont most már 2,5 évesek, 89 és 92 cm magasak, 11,5 és 12,5 kg-ok.
Teljesen egészséges mindhárom, mi apával sem vagyunk magasak, kicsinek én is ilyen voltam, mint a lányom, mégis megnőttem, igaz csak 158 cm-ig. :-)
Ha minden eredménye jó, akkor nem aggódnék!
Nagyon rendes vagy, hogy leírtad. Megnyugtat, mert azért folyton motoszkál bennem, hogy talán van valami baja.
Havi 10-20 dkg-okat hízik fél éves kora óta. Az elég kevés, bár nem is eszik sokat.
3as vagyok. A lányom fél éves korától két havonta hízott 30-40 dkg-okat. Egy hónapig semmi,utána meg belendült. Addig csak szopizott, 5,5 hós koráig, és miután kezdtünk hozzá is táplálni, ez lett, és mellette persze még a szopi. Ekkora és kész. Ezen felül meg amilyen okos csak lehet, sőt. Óvónők szerint túl okos, pedig alig volt oviban (nem miatta, ő is volt beteg, de más okból). Ő nem itta meg a tápszert, egy kortyot nem lehetett belediktálni soha, junior gyerekitalt sem fogadta el. 11 hóig szopizott.
Fiaim 17 hóig szopiztak, a nagyobb kapott csak pótlást tápival 2- és 6 hós kora között. A kicsi nem bírta a tápit, 2 hétig kapta ő is pótlásnak, de ez idő alatt sokat bukott és nem ment a súlya (akkor szedte össze a +fél kg különbséget a bátyjához képest, és ez azóta is megvan, vagyis az 1 kg köztük), onnantól ő anyatejes volt csak, a másik kapta a maradék anyatejet és a pótlást. De onnantól hogy kiváltottunk 2 kaját, vagyis kb fél éves korától nem fogadta el ős sem a tápit, mert elég volt a kaja+szopi.
A fiaim nőnek, jobban mint a lányom, de ők is kicsinek számítanak a korosztályukban általában.
Ti mekkorák vagytok?
Mindhárom gyermekem hasonló volt, mint a tiéd.
A legkisebbem most 4 éves, 13 kg. Semmi baja, eszik, de ilyen alkat.
Egyik gyermekem sem érte el a 10 kg-ot egy éves kora előtt.
Most a legnagyobb 13 éves, lány, magas, 50 kg.
Megnő, ne aggódj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!