Autista lehet három és fél éves kislányom, ha örömében karizmait befeszítve repkedő kézmozgást végez, beszéde csak most indult meg, még nem szobatiszta?
Kedves utolsó válaszoló! Nálatok mi alapján monták,hogy nem az és mi volt ami végül bebizonyította hogy az?
Kedves Kérdező! Mi volt ? Ma voltatok a Vadaskertben?
# 11: A repkedés volt az első, azt mondták, majd kinövi. Utána a pedagógiai szakszolgálat vizsgálta, de csak kétszemélyes helyzetben, ott annyit láttak, hogy nagyon intelligens, közvetlen, stb. Kaptunk egy rakás papírt, hogy minden rendben vele.
Aztán az oviban olyan súlyos viselkedési problémák jelentkeztek 4 éves kortól, ami mellett már nem lehetett elmenni, akkor kezdtem el mindenféle kivizsgálásra hordani, és végül a Vadaskertben megvolt a teljes kivizsgálás, és ott megkaptuk az autizmus spektrum zavar, azon belül Asperger-szindróma diagnózist.
Egy rakás pszichológus, gyógypedagógus látta előtte. Egy pszichiáter főorvos annyit mondott, hogy biztos, hogy valami pervazív zavar, de ha jót akarok, menjek a Vadaskertbe, mert ma Magyarországon autizmus-ügyben ők a leginkább kompetensek (és ez így is van).
Nem mondom, hogy sajnálom, mert... nem mondom. Az én lányom is autista, és az első döbbenet után megtanultam elfogadni, és ma már örülök neki, hogy ilyen! Mert egy csoda! Ma már nem cserélném el ezer "egészséges" gyerekért. Ő ilyen, és így tökéletes, ahogy van.
Ha van kedved beszélgetni, keress meg, beszélgess sorstárs szülőkkel, mert nagyon sokat segít az elfogadásban!
Nah, ezért nincs sok értelme gyk-n kérdezni ilyesmiről, bár megértem a kedves kérdezőt, és együtt érzek vele. De látatlanban nehéz ügy.
Ugyanakkor ne feledjük, hogy az orvosoknak érdeke betegséget diagnosztizálni, mert abból van nekik pénz... az állami (sztk) orvosoknak is, ha általában beszélünk "orvoslásról"... (Ami inkább betegségipar...) Persze ettől még a valós betegségeket is diagnosztizálják... aztán tablettákkal (kémiai szerek) tünetet elnyomnak, majd a kémiai szerek újabb problémát okoznak a testben és/vagy a pszichében... szóval csak óvatosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!