Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vannak még olyan szülők, akik...

Vannak még olyan szülők, akik nem zárkóznak be és társasági életet is élnek esténként?

Figyelt kérdés

Kicsit kivagyok a barátainktól: nekünk lett babánk, aki már 1 éves, sokuknak még nincs, illetve van, ahol úton van. De hónapokig nem találkozunk úgy, mint régen, és nem miattunk. mi szinte mindne héten hívjuk őket, de ha holnap munka van, vagy házimunka van, inkább azt választják, illetve már arra koncentrálnak. 1-2 óra lazítás is tök jó lenne, és mi a lelkünket kitesszük, hogy ezeket megszervezzük, de ha nem tennénk és lennénk aktívak, még ennyi összejövetel sem lenne.

nem nagy dolgokról van amúgy szó, egy filmnézés, közös főzés, borozgatás, társas, stb. miért jó belesüllyedni a hétköznapokba? :(

2013. márc. 17. 16:53
1 2
 1/11 anonim válasza:
67%

Jó olvasni, hogy vannak még ilyen szülők! :)

Én is ezt tapasztaltam, amellett, hogy nekem még sajnos nincs kisbabám, de az összes barátnőmnek van már (28 vagyok). Mióta anyukák soha sincs idejük rám. Én 4-ig dolgozom, nekik olyankor oviba kell menni, majd ebéd, majd fürcsi, majd férj :( Kicsit aggódom is, hogy ha már most nincs társasági életem, mi lesz, ha lesz gyerkőc. Remélem majd én is találok olyan szülőket, akikkel össze lehet járni időnként :)

2013. márc. 17. 17:07
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát mivel gyakorlatilag nincs kire bízni a gyereket, így vagy én megyek el a férjem nélkül vagy ő énnélkülem, vagypedig ha tesómékkal jövük össze, akkor vagy ott vannak a gyerekek vagy nagymamánál (aki viszont elég nehezen mzgósítható, mert neünk messze van és dolgozik is). Keresztfiunk szüleivel is úgy szoktunk találkozni, hogy a gyerekek is velünk vannak, de ők messze laknak. Szóval jó lenne sűrűbben, de igazság szerint még a négyfős barátnő csapatból én vagyok mindezek ellenére a lerugalmasabb, holott a másik 3 lánynak nincs se férje se gyereke de még barátja sem!!!
2013. márc. 17. 17:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Engem pl az öszes barátnőm hanyagol.konkrétan meg se nézték a lányomat aki már 8 hónapos.férjemmel közös barátaink se hívnak el soha sehová még ha ők mennek is.régen mindenhová együtt mentünk.most náluk is jön a baba kíváncsi leszek változik e valami.ha mi hivjuk őket néha eljönnek de ők minket soha...
2013. márc. 17. 17:50
 4/11 Jégtánc ***** válasza:
Nekünk szerencsénk van,barátok megmaradtak.Havi rendszerességgel találkozunk 1x 2x .Általában nálunk.Grillezünk sütünk főzünk együtt,nagyokat beszélgetünk,kártyázunk ,scrabble-zünk,társasozunk.Ha jó az idő akkor elindulunk valamerre:))
2013. márc. 17. 18:51
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Akikről írsz azoknak van egyáltalán kire bízni a gyerekeket? Vagy ha szerinted látszólag van (pl. nagyszülő) akkor nem lehet hogy nem szívesen bízzák rá? nem tudom mekkora a gyerekük meg azt sem milyen típusú de leírom magamat pl.

Nekem nincs anyukám-apukám, férjemnek van mindkettő de anyósomra megmondom őszintén nagyon vészhelyzetben bíznám őket (már 2 kicsi van).

Mert egyszerűen tök máshogy csinálja a dolgokat ahogy én és ettől megzavarodnak a gyerekek.

Plusz nem alszanak stb. és 1-2 napig teljes őrület van egy egy ilyen alkalom után.

És hát lehet én vagyok a gáz de nekem nem ér ennyit az együtt borozgatás vagy filmnézés másokkal.

Van akinek angyali jó természetű gyereke van, leteszik, elalszik ott ahol van gond nélkül és már 6 hetes korától átalussza az éjjelt, nekem ez nem jött össze. Mindkettő nyugtalan, rossz alvó ha nem találnak ott amikor megébrednek akkor nincs az az isten aki visszaaltatja őket.

Így bármennyire is vágynék iszogatásra vagy bármire amíg kicsik és ennyire elrontom a rákövetkező napjainkat, addig igenis "otthon ülök". Mert nem ér az egész annyit hogy állandóan azon pörögjek a kikapcsolódás alatt is hogy mit csinálhat épp velük anyós. (bébiszitterre meg megmondom őszintén nem bíznám őket még mert nem ismerek senkit, így full idegenre meg nem hagyom ott őket).

Szóval a belesüllyedés a hétköznapokba nagyrészt a kisgyerekes életformával jár, később biztos jobb lesz a helyzet de az a gyanúm hogy a szülők mondjuk 90%ának az élete már bizony sose lesz olyan mint volt.

2013. márc. 17. 19:03
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen mi,kisfiunk már pár hónapos kora óta,sajnos pár barátunk teljesen eltűnt,de mi még igyekszünk bár elég fiatalok vagyunk 22-23 évesek és sokat találkozunk a megmaradt barátainkkal.
2013. márc. 17. 20:38
 7/11 anonim ***** válasza:
A mi lányunk is 1 éves és ugyan ez van itt is sajnos! :( A legfőbb kártyázós, borozós barátainkkal (van gyerekük, de nagyobbak) sem találkozunk annyit, pedig szeretnénk, bár nálunk inkább az a gond, h a női pár nem szereti a pisi babaákat, csak, ha már nagyobbak, így nem viseli a sírást, stb... így mellőzük őket! A többiek, akiknek nincs gyereke, meg megvan a szabad életük, átjönni meg télen nem akarnak, mert nem lehet kertbe ücsörögni, bent meg nem lehet hangoskodni, mert a nappali közel a gyerekszobához, elmenni meg, ha megyünk, nem maradunk őrült sokáig, mert kelni kell, nem is nagyon látják, értik a szülőséget... A terhesek épp pedig fáradtak, vagy magukkal vannak épp elfoglalva, nem pont a mi társaságunk az első!! Meg, h őszinte legyek a legtöbb gyerekes ismerősünk csak a gyerekről tud beszélni, mi meg lazítani és "felnőtt dolgokról" beszélgetnénk inkább... Akik meg új "szerzemények" ott meg a pasik nem barátkozósak, így marad a csajos bandázás külön... szóval sok mindenből tevődik ez össze! Én talán 1 kis változást a jóidővel és a gyerek, ha nagyobb lesz látok... Bár akiket az elsőként írtam, ahol nehezen viselik a gyereksírást, ott a kapcsolat is elég elhalóban van, pont azok miatt a dolgok miatt, hisz ez rosszul esik nekünk 10éves barátság után... (pláne, h 2 gyerekük is van)
2013. márc. 17. 21:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekünk egyáltalán nincsenek már barátaink. :( Pedig olyan jó lenne :(
2013. márc. 18. 10:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekünk van gyerekes család akikkel összejárunk, pláne nyáron, főzni, medencézni, strandolni, kirándulni.Persze csak úgy hogy ott vannak a gyerekek, nélkülük még nem voltunk sehol csak felnőttek.Aztán a tesóinkkal és családjaikkal is rendszeresen összejárunk, velük is kirándulni, főzni, enni-inni.Ez kell, nekünk felnőtteknek és a gyerekeknek is!Van egy gyerektelen barátnőm is, vele is jó a kapcsolatom.
2013. márc. 18. 10:27
 10/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

szerintem leírtam, hogy a barátainknak még NINCS gyerekük, így nem probléma, hogy nem tudják kire hagyni.

de látom, nem vagyunk egyedül a problémával. amúgy mi is találkozunk velük, de nekem havi 1 alkalom kevés! ha van lehetőségünk szórakozni, én hagyom a házimunkát a francba, hisz az megvár, olyan rövid az élet :)

s nem értem, hogy ahol még gyerek sincs, hogy tudnak ennyire belesüllyedni a napi problémákba, hogy 1-2 órájuk sincs, és folyton csak panaszkodnak :( mi lesz, ha lesz gyerekük?

2013. márc. 18. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!