2 hete vagyunk otthon, a fiamnak még mindig piros a torka, hurutosan köhög. Mit csináljak?
A doki 2 hete hétfőn látta, nem írt semmit, csillapítsam a lázát, adjak a köhögésre calciumot. 4 napig lázas volt. A hét szombaton sípolva köhögött, kezdett kijönni az asztmatikus hörghurut. Hálisten 3 nap alatt a ventolin rendbe hozta, de azon kívül gyógyszert nem kaptunk. Azóta orrfolyás, hurutos köhögés. Szerdán a doki azt mondta, hogy kicsit piros a torka de minden ok. Most is piros és néha hurutosat köhög.
Nincs baja, de most hogy fogom bölcsibe vinni hétfőn?? 2 hete felváltva vagyunk otthon, már mindkettőnk munkahelyének a töke tele van ezzel.
Igazából azzal van bajom, hogy a fiam immunrendszerének semmilyen gyógyszerrel nem adtak segítséget. Le is van gyengülve. Hiába mondom az orvosnak, összevissza dumál, hogy antibiotikumot nem akar írni, de szerintetek csak ez a segítség az egyetlen megoldás? Nincs más gyulladásgátló? Bármi?
Én visszavinném az orvoshoz, vagy akár most hétvégén az ügyeletre, bár nem tudom milyenek nálatok az utak, hogy járhatóak-e.
Egyébként milyen színű az orrváladéka? Átlátszó vagy fehér, netán zöldes vagy sárgás?
Gyulladáscsökkentőt nem kapott? Nálunk torokgyulladás esetén ugyanis Nurofent vagy Cataflam cseppet szokott mondani az orvosunk és azt 5 napon át kell a gyógyszernek megfelelő mennyiségben adni. És akkor el szokott múlni a torokgyulladás.
Ha hurutosan köhög, akkor arra köptetőt szokott kapni.
Ha esetleg láz van, ami több napja tart vagy gyulladt a füle, vagy zöldes-sárgás az orrváladéka, abban az esetben már antibiotikumot szokott írni, mert ezek mind-mind bakteriális fertőzésre utalnak.
Ha esetleg sűrű az orrváladéka, akkor adhatsz neki köptető helyett ACC-t, bár nem tudom mennyi idős a fiad, de az feloldja a váladékot és könnyebben tud távozni.
Én immunerősítőként pedig Cebion Multivitamint szoktam adni a fiamnak, de ezt szeptemberben kezdem és folyamatosan adom, tehát akkor is, ha nem beteg. Kivéve akkor, ha antibiotikumot kap, mert akkor nem lehet a multivitamint adni.
Teljesen átlátszó az orrváladék vagy fehér.
Van itthon Nurofen, gondoltam rá én is, hogy elkezdem neki adni.
Adok grapefruitcseppmagolajat és Isoprinosine-t neki, ami immunerősítő, de egyik sem konkrét gyógyszer, gyulladásgátló.
Az ACC jó?
Akkor ebben az esetben ne add az ACC-t, mert azt sűrű váladék esetében jó adni, de akkor tényleg jó. Nálatok meg azt írod, hogy nem sűrű az orrváladék, akkor meg nem ez kell.
Ha hurutosan köhög, akkor meg tényleg valami köptető lenne jó.
A gyulladáscsökkentőt meg nekünk mindig az orvosunk mondja, vagy éppen az ügyeleten.
Immunerősítést pedig mindenképpen csinálj.
De én biztos még egyszer legalább elvinném orvoshoz, mert azért 2 hete tart már és még mindig nem jött rendbe.
Karamellás hagymatea a legjobb a világon!!! Napi 1 liter és 3-4 nap alatt helyre fog jönni! Vagy: egy nagyobb vagy két kisebb fej vöröshagymát lereszelsz a legkisebb lyukú reszelőn, kis műanyag dobozba teszed, ráöntesz annyi mézet, hogy ellepje, állni hagyod éjszakára, és holnaptól napi 5 teáskanállal adsz neki.
Nem kell megijedni, a hagymatea nagyon-nagyon fincsi, a második variáció sem elviselhetetlen.
Ugyanez volt nálunk... nem akart kilábalni a betegségből.. Megelégeltem az egészet és a dokinéninek mondtam, hogy most már írjon fel valami gyógyszert. Sumetrolimot kapott 2 nap alatt helyrejött...
Februárban 5 napot volt oviban... néha volt lázas, fájt a torka , kicsit a füle, hurutos köhögés, éjjel horkolt mert annyira meg volt duzzadva a mandulája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!