Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bilire szoktatás? Tanácsokat...

Bilire szoktatás? Tanácsokat szeretnék! Részletek lent.

Figyelt kérdés

Idén tavasszal elkezdtem kisfiamnál a bilire szoktatást. Jól haladtunk, de elkövettem egy hibát. Itthon a nagy melegben sokat volt meztelen, kis gatyát sem adtam rá. Így most ott tartunk, hogy ha nincs rajta pelenka sem nadrág alul, akkor szó nélkül ráül a bilire és belepisil, belekakil. De ha már van rajta valami (kisnadrág, pelenka), akkor nem szól csak engedi a pisit, kakit. (És utána felkiált: Jaj nem! Pisi!) Amikor van rajta ruha, hiába kérdezem, hogy menjünk e elvégezni a dolgát rávágja ,hogy nem! És van, hogy szinte rögtön utána bepisil. Tudnátok tanácsot adni mi legyen a következő lépés? Hagyjam most egy kicsit ezt a bilis dolgot hagy érjen még benne (22 hós), vagy legyek kitartó és egyszer csak menni fog?

Előre is köszi!

2009. szept. 14. 22:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatom még nincs,egyelőre pocaklakóm van,szóval nehari,hogy jöttem írni.

Barátnőm kislány most 3 éves, úgymond engedte,hogy a baba akkor üljön rá amikor már úgy érzi itt a pelusleszokás ideje.Hát a kishölgy is olyan mint a te fiad,sokszor inkább nem szól,mert szeretne még játszani stb,ezért ő elég sűrűn kérdezgette...aztán mikor már 3szor is azt mondta nem kell,fogta rátette a bilire és jött a pisi.Ezt szerintem jó párszor el kell jtszani és meg fogja szokni.

A másik meg,hogy szerintem nem szúrtad el,egyszerűen komolyan így gondolom a kisiad igényes,mert pucéran nem pisil be,de a kisnaci neki olyan mint a pelus amibe mehet a cuccos...SZóval ha azt mondja nem is én ráültetném:)

2009. szept. 14. 22:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Próbálom sűrűbben is kérdezgetni, illetve időközönként fogom és ráültetem, de ilyenkor általában felpattan és fel van háborodva :-) Sajnos elég makacs :-)
2009. szept. 14. 23:10
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg valami jutalmazós módszerrel, pl.ha pisilsz a bilibe, elmegyünk sétálni, megnézzük a cicát..vagy valami, ami nálatok kivitelezhető, és érdekes lehet számára, és dícsérd meg érte, hogy milyen ügyes volt:) A dícséret fontos.Anya tesómmal úgy csinálta, amikor picike volt, és bilire szoktatós időszakát élte, hogy egy kicsi meleg vizet engedett a bilibe, hogy mikor tesóm ráült, érezze a gőzt, meg a meleget a fenekével, ettől aztán mindig sikerült a kaki, meg a pisi, biztos ösztönös dolog lehet :)Nem kell, hogy beleérjen a feneke, meg ne is legyen olyan meleg a víz, hogy "megsüsse" magát vele.:)

sok sikert!

2009. szept. 15. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!