Bilire szoktatás? Tanácsokat szeretnék! Részletek lent.
Idén tavasszal elkezdtem kisfiamnál a bilire szoktatást. Jól haladtunk, de elkövettem egy hibát. Itthon a nagy melegben sokat volt meztelen, kis gatyát sem adtam rá. Így most ott tartunk, hogy ha nincs rajta pelenka sem nadrág alul, akkor szó nélkül ráül a bilire és belepisil, belekakil. De ha már van rajta valami (kisnadrág, pelenka), akkor nem szól csak engedi a pisit, kakit. (És utána felkiált: Jaj nem! Pisi!) Amikor van rajta ruha, hiába kérdezem, hogy menjünk e elvégezni a dolgát rávágja ,hogy nem! És van, hogy szinte rögtön utána bepisil. Tudnátok tanácsot adni mi legyen a következő lépés? Hagyjam most egy kicsit ezt a bilis dolgot hagy érjen még benne (22 hós), vagy legyek kitartó és egyszer csak menni fog?
Előre is köszi!
Saját tapasztalatom még nincs,egyelőre pocaklakóm van,szóval nehari,hogy jöttem írni.
Barátnőm kislány most 3 éves, úgymond engedte,hogy a baba akkor üljön rá amikor már úgy érzi itt a pelusleszokás ideje.Hát a kishölgy is olyan mint a te fiad,sokszor inkább nem szól,mert szeretne még játszani stb,ezért ő elég sűrűn kérdezgette...aztán mikor már 3szor is azt mondta nem kell,fogta rátette a bilire és jött a pisi.Ezt szerintem jó párszor el kell jtszani és meg fogja szokni.
A másik meg,hogy szerintem nem szúrtad el,egyszerűen komolyan így gondolom a kisiad igényes,mert pucéran nem pisil be,de a kisnaci neki olyan mint a pelus amibe mehet a cuccos...SZóval ha azt mondja nem is én ráültetném:)
Próbáld meg valami jutalmazós módszerrel, pl.ha pisilsz a bilibe, elmegyünk sétálni, megnézzük a cicát..vagy valami, ami nálatok kivitelezhető, és érdekes lehet számára, és dícsérd meg érte, hogy milyen ügyes volt:) A dícséret fontos.Anya tesómmal úgy csinálta, amikor picike volt, és bilire szoktatós időszakát élte, hogy egy kicsi meleg vizet engedett a bilibe, hogy mikor tesóm ráült, érezze a gőzt, meg a meleget a fenekével, ettől aztán mindig sikerült a kaki, meg a pisi, biztos ösztönös dolog lehet :)Nem kell, hogy beleérjen a feneke, meg ne is legyen olyan meleg a víz, hogy "megsüsse" magát vele.:)
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!